close search results icon

Πτώμα σε χαράδρα στη Σάμο «οδηγεί» στον Ολλανδό τουρίστα

Kατά την εξαφάνισή του επικρατούσαν ακραίες καιρικές συνθήκες.

Στην περιοχή Λιμνιώνας της Σάμου, σε μια χαράδρα, η ομάδα Ίκαρος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εντόπισε με χρήση drone, έναν νεκρό άνδρα, ο οποίος πιθανολογείται πως είναι ο 74χρονος Ολλανδός τουρίστας, που αγνοείται από το απόγευμα της περασμένης Κυριακής. Είχε ξεκινήσει για πεζοπορία προς τον Άγιο Ελεήμονα και την Αγία Κυριακή. Τελευταία φορά εθεάθη ταλαιπωρημένος εκείνο το μεσημέρι στο «μονοπάτι 13», να παίρνει μια διαδρομή μισής ώρας που πηγαίνει προς το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την εξαφάνισή του επικρατούσαν ακραίες καιρικές συνθήκες στην περιοχή με πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Οι έρευνες στην ευρύτερη περιοχή Λιμνιώνα, Κλήμα, Άγιος Ιωάννης Ελεήμονας, Αγία Κυριακή Μαραθοκάμπου είχαν σταματήσει και επίσημα το μεσημέρι της Πέμπτης (13/6), μετά από πέντε μέρες ερευνών.

Σωστικά συνεργεία με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής, της ΕΟΔ και εθελοντών είχαν «χτενίσει» σπιθαμή προς σπιθαμή όλα τα πιθανά σημεία χωρίς, όμως, να βρεθεί κάποιο στοιχείο που να ρίχνει φως στις έρευνες για τον 74χρονο Ολλανδό.

Οι έρευνες επεκτάθηκαν και στη θαλάσσια περιοχή, στα ανοικτά, από σκάφος του λιμενικού, ενώ στην ακτογραμμή από το σκάφος Αlbatros της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης – παράρτημα Σάμου.

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ