close search results icon

Πύρινη λαίλαπα άνευ προηγούμενου στη Ρόδο

Όλες οι εξελίξεις. 

12:22

Αναζωπύρωση στο Καραούλι της Μάνδρας

Αναζωπύρωση πριν λίγο, μετά από μέρες στην Μάνδρα, που όμως δεν εμπνέει ανησυχία. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική μεταβαίνουν οι επίγειες δυνάμεις που βρίσκονται ήδη στην περιοχή και είχαν παραμείνει διάσπαρτες σε σημεία. Στην περιοχή επιχειρούν επίσης από αέρος 2 ελικόπτερα.

Προληπτικά διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας-Θηβών, από το ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων «Cyclon» μέχρι την Οινόη, και στα δύο ρεύματα.

12:15

Θλίψη προκαλούν για ακόμα μία φορά η απώλεια ζώων, την ώρα που συνεχίζεται η κινητοποίηση για τη φιλοξενία και τη θεραπεία των ζώων που διασώθηκαν από τις φωτιές των προηγούμενων ημερών.

11:55

«Οι ζημιές στα πυροσβεστικά οχήματα ήταν τραγικές»

«Δεν υπήρχε ο συντονισμός που έπρεπε. Τα εναέρια ήταν σαν παιχνιδάκια του Jumbo. Μόνο τα κανατέρ και τα ελικόπτερα έκαναν δουλειά. Τα μικρά αεροσκάφη δεν μπορούσαν να ρίξουν το ύψος της φωτιάς. Μετά την κούραση των τριών ημερών η ζημιά που παρουσιάζονταν στα πυροσβεστικά οχήματα ήταν τραγική. Άκουγα στον ασύρματο ότι οχήματα δεν είχαν φρένα» κατήγγειλε ο Αγαπητός Πάλας, δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας.

«Όλα αυτά θα πρέπει να σχεδιάζονται πριν, όχι μετά» είπε και επέμεινε πως δεν υπήρχε σχεδιασμός, όπως «καταγγέλλουν όλοι οι εθελοντές». «Το επιτελικό κράτος και η προσπάθεια να παίρνουν αεροσκάφη τέτοιου είδους... Θα καεί η χώρα... Έχουμε γίνει ρεζίλι παγκοσμίως» πρόσθεσε.

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ