close search results icon

Ρούλα Πισπιρίγκου: Σήμερα η απόφαση για το θάνατο της Τζωρτζίνας

Αυλαία πέφτει σήμερα στην πολύκροτη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Σήμερα η απόφαση για το θάνατο της Τζωρτζίνας

Μετά από μία μακρά ακροαματική διαδικασία, η οποία ξεκίνησε στις 9 Ιανουαρίου 2023 και μετρά περισσότερες από 100 συνεδριάσεις, δικαστές και ένορκοι θα εκδώσουν την ετυμηγορία τους. Η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών Μαρίνα Ευαγγέλου έχει καλέσει τους διαδίκους να βρίσκονται στη δικαστική αίθουσα στις 11.30 το πρωί, οπότε και αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση για το εάν ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο Παίδων τον Ιανουάριο του 2022 οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια με θύτη την ίδια της τη μητέρα.

Ανέβηκαν οι τόνοι στη δίκη της Πισπιρίγκου -Αίτημα να εξετάσει ο ίδιος τον Μάνο Δασκαλάκη υπέβαλε ο Κούγιας

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με πρόθεση και της απόπειρας ανθρωποκτονίας, καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχε επιχειρήσει να θανατώσει την πρωτότοκη κόρη της όταν νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας τον Απρίλιο του 2021 μετά από επεισόδιο σπασμών.

Εφόσον το δικαστήριο κάνει δεκτή την πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας Ευαγγελίας Σπυριδωνίδου, η οποία έχει ζητήσει την καταδίκη της 35χρονης όπως κατηγορείται, τότε η υπεράσπιση θα δώσει μάχη για την αναγνώριση ελαφρυντικών προκειμένου να «σπάσουν» τα ισόβια.

Η εισαγγελική πρόταση

Η Εισαγγελέας κατά την πολύωρη αγόρευσή της πριν από δύο μήνες ήταν κόλαφος για την Ρούλα Πισπιρίγκου. Εμφανίστηκε πεπεισμένη ότι η 35χρονη ήταν εκείνη που έδωσε τη θανατηφόρα δόση κεταμίνης στο κοριτσάκι και αποδόμησε τον υπερασπιστικό ισχυρισμό της κατηγορούμενης ότι η τοξική ουσία χορηγήθηκε κατά λάθος από το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Παίδων κατά την προσπάθεια ανάνηψης του παιδιού. «Το χέρι που έδωσε την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα είναι εκείνο της κατηγορούμενης. Το παιδί αυτό είχε μία ατυχία στη σύντομη, αλλά λαμπερή ζωή του. Να έχει μάνα, τροφό και φροντιστή την κατηγορούμενη. Προτείνω να την κηρύξετε ένοχη, όπως κατηγορείται. Δυστυχώς η πραγματική ζωή ξεπερνά και το πιο ευφάνταστο σενάριο», είχε σημειώσει με έμφαση η Εισαγγελέας. Μάλιστα, είχε εκφράσει την άποψη ότι η 35χρονη χρησιμοποιούσε ως «εργαλείο» την Τζωρτζίνα, κάθε φορά που την εγκατέλειπε ο Μάνος Δασκαλάκης, προκειμένου εκείνος να υποχρεώνεται να επιστρέφει στη συζυγική στέγη, ενώ είχε σημειώσει ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε «δηλητηριάσει» την ψυχή του παιδιού κατά του πατέρα του.

Η εισαγγελική λειτουργός ήταν κατηγορηματική ότι η θανατηφόρα δόση κεταμίνης δεν δόθηκε στο παιδί από ιατρούς ή νοσηλευτές του νοσοκομείου Παίδων. «Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι οι γιατροί έδωσαν κεταμίνη στο παιδί. Ούτε η ουσία αυτή δόθηκε κατά τη νοσηλεία του παιδιού», σημείωσε με έμφαση η κα Σπυριδωνίδου και επεσήμανε ότι στο σάκο της αναζωογόνησης της ΜΕΘ του νοσοκομείου δεν περιέχεται κεταμίνη. Επίσης, η εισαγγελέας τόνισε ότι από κανένα στοιχείο της ακροαματικής διαδικασίας δεν προέκυψε ότι το κοριτσάκι ήταν επιληπτικό, αντικρούοντας τα όσα κατά καιρούς έχει υποστηρίξει η υπεράσπιση. Επιπλέον, στάθηκε ιδιαίτερα στο ότι όλοι οι μάρτυρες που κατέθεσαν στο δικαστήριο περιέγραψαν μία μητέρα απόλυτα ψύχραιμη στα επεισόδια του παιδιού της.

Πλήρης άρνηση του κατηγορητηρίου από τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, κατά τη μαραθώνια απολογία της που κράτησε 9 ολόκληρες συνεδριάσεις, επέμεινε ότι είναι αθώα.

«Δεν έχω πειράξει ούτε μία τρίχα από το παιδί μου, η Τζωρτζίνα θα φύγει από τη ζωή για μένα όταν δικαιωθεί», είχε πει με κλάματα στο δικαστήριο. «Εγώ δεν γνωρίζω ποιος έβαλε και πότε την κεταμίνη, αν την έβαλε και πόση έβαλε. Έχω φτάσει σε σημείο να αμφισβητώ τα πάντα. Δεν σημαίνει, επειδή έγιναν κάποιες λανθασμένες κινήσεις ή αντιδράσεις ότι πείραξα μία τρίχα από το παιδί μου», είχε υποστηρίξει. Παράλληλα, είχε διαμαρτυρηθεί ότι εξ αρχής, πριν καν συλληφθεί, είχε στοχοποιηθεί από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ως η δολοφόνος των τριών παιδιών της. «Όλη η Ελλάδα μιλούσε γι' αυτό που είχε συμβεί στην οικογένειά μου. Είχε ξεκινήσει ένας μύθος γύρω από το όνομά μου. Το έλεγαν τότε «στατιστικό παράδοξο», τρία παιδιά να έχουν χαθεί σε τρία χρόνια και έτσι άρχισε όλη αυτή η δημοσιότητα. Με είχαν καταδικάσει πριν καν θεωρηθώ ύποπτη. Με έπαιρναν τηλέφωνα και μου έλεγαν «να σε γδάρουν στο Σύνταγμα και να σου ρίξουν αλάτι, που πείραξες τα παιδιά», και άλλες απειλές», είχε αναφέρει στην απολογία της.

Σε αρχικό στάδιο η δίκη για τους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών

Και ενώ σήμερα κρίνεται η τύχη της Ρούλας Πισπιρίγκου αναφορικά με την υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας, η 35χρονη έχει ακόμα ένα ανοιχτό δικαστικό μέτωπο αναφορικά με τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών, της Μαλένας και της Ίριδας. Η δίκη είναι σε αρχικό στάδιο με τον πρώτο μάρτυρα, τον Μάνο Δασκαλάκη να συνεχίζει την κατάθεσή του στις 5 Απριλίου.


 iefimerida.gr

φωτο-Η Ρούλα Πισπιρίγκου © ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ