close search results icon

Σαρωτικός Παναθηναϊκός στην Πόλη, έριξε 30 στην Γαλατά

Οι "πράσινοι" παρατάχθηκαν... μισοί στο «Σινάν Ερντέμ». 

Σαρωτικός Παναθηναϊκός στην Πόλη, έριξε 30 στην Γαλατά

Ο Παναθηναικός έβγαλε ενέργεια στην άμυνα, έκρυψε τη μπάλα στην επίθεση και με +29 στο β' μέρος διέλυσε τη Γαλατά 85-56.

Ο Παναθηναϊκός Aktor παρατάχθηκε... μισός στο «Σινάν Ερντέμ», αλλά «καθάρισε» την υποδεέστερη Γαλατάσαραϊ, με την άμυνά του να παίζει καθοριστικό ρόλο. Οι «πράσινοι» ανέβασαν ρυθμό μέσω της second unit τους στο... σαρωτικό δεύτερο ημίχρονο, είδαν το δίδυμο Τσεντί Οσμάν - Χουάντσο Ερνανγκόμεθ να πρωταγωνιστεί και πήραν ένα επιβλητικό διπλό στην Τουρκία.

Ο Εργκίν Αταμάν δεν είχε στη διάθεσή του τους Κώστα Σλούκα, Λορένζο Μπράουν, Κώστα Αντετοκούνμπο, που έμειναν στην Αθήνα λόγω τραυματισμών, ενώ ο Ματίας Λεσόρ δεν αγωνίστηκε για προληπτικούς λόγους. Παρ' όλα αυτά, οι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης, βρίσκοντας διαστήματα «ατσάλινης» άμυνας, επέστρεψαν στις φιλικές νίκες. Έτσι, στρέφονται πλέον στην «πρόβα τζενεράλε» με την Αναντολού Εφές (25/9, 20:00, κεκλεισμένων των θυρών), πριν από το Super Cup στη Ρόδο (28-29/9).

Ο Ερνανγκόμεθ έβαλε 9 πόντους, κατεβάζοντας 6 ριμπάουντ και δίνοντας τρομερές βοήθειες στην άμυνα, ο Τσεντί Οσμάν σημείωσε 12π. και έδειξε πολύ θετική εικόνα, ενώ διψήφιοι ήταν οι πολύτιμοι Τζέριαν Γκραντ (10π., 5ασ.) και Ιωάννης Παπαπέτρου (10π., 2ρ.). Έκαναν... πλάκα στον τομέα των ριμπάουντ οι Ομέρ Γιούτσεβεν (12ρ.) και Ντίνος Μήτογλου (9ρ.).

*η συνέχεια του ρεπορτάζ στο https://www.sdna.gr/mpasket/1237993_galatasarai-panathinaikos-56-85 και τον Γιώργο Ζάκκα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ