close search results icon

Σε ποιους προκαλεί ανησυχίες η σύμπραξη Cosmote TV και Nova;

Ο χρόνος θα δείξει αν οι φόβοι των ιδιοκτητών των ΠΑΕ επιβεβαιωθούν.

Η σύμπραξη Νοva και Cosmote TV στις τηλεοπτικές πλατφόρμες δίνει μια διέξοδο στους χιλιάδες συνδρομητές που δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν και να πληρώνουν δύο συνδρομές τον μήνα για να απολαμβάνουν τα αθλητικά γεγονότα.

Παράλληλα όμως, φέρνει σε δύσκολη θέση τους πειρατές που βλέπουν την παράνομη μπίζνα που έχουν στήσει να κινδυνεύει. Υπάρχουν και κάποιοι, όμως, που προβληματίζονται από τη συμμαχία αυτή. Πρόκειται για τους ιδιοκτήτες των ομάδων της Super League, που στηρίζουν κάθε χρόνο μεγάλο μέρος του budget τους στα τηλεοπτικά δικαιώματα που εισπράττουν από τις δύο πλατφόρμες.

Σήμερα, οκτώ ΠΑΕ της Super League έχουν συμβόλαιο με την Cosmote και έξι με τη Nova. Ο ανταγωνισμός πάντα ήταν σκληρός μεταξύ των δύο καναλιών και οι προσφορές για να δελεάσουν τις ομάδες υψηλές. Τώρα, με τη συμφωνία, οι ιδιοκτήτες των ομάδων φοβούνται ότι αυτό μπορεί να αλλάξει. Θεωρούν (και όχι άδικα) ότι η διαπραγματευτική τους ικανότητα μειώνεται, αφού οι δύο πλατφόρμες ουσιαστικά γίνονται μία και δεν θα έχουν κανένα λόγο οι εταιρείες να δίνουν ψηλές προσφορές.

Από τις εταιρείες υποστηρίζουν πάντως ότι παραμένουν «αντίπαλοι» και πάντα ο καθένας τους θα προσπαθεί να διατηρεί τα υφιστάμενα συμβόλαια που έχει αλλά και να κερδίζει νέα από τον ανταγωνιστή.

Ο χρόνος θα δείξει αν οι φόβοι των ιδιοκτητών των ΠΑΕ επιβεβαιωθούν…

πηγή: dailymedia.com.gr - Νίκος Μποζιονέλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ