close search results icon

Σήμερα η εκλογή βοηθού Επισκόπου του Μητροπολίτη Ιωήλ

Σήμερα η εκλογή βοηθού Επισκόπου του Μητροπολίτη Ιωήλ

Ολοκληρώνει σήμερα Παρασευή τις διεργασίες της η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, με την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Μαντινείας αλλά και των βοηθών Επισκόπων για τις ιερέες Μητροπόλεις Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας, Βύρωνος, Ξάνθης και Πειραιώς. Έτσι σήμερα η Ιεραρχία αναμενεται να εκλέξει βοηθό επίσκοπο του Μητροπολίτη κ.κ. Ιωήλ, με τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας να έχει προτείνει τον πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως πατέρα Στέφανο Δέβρελη, όπως έχει ανακοινωθεί εδώ και εβδομάδες από τον Μητροπολίτης Καλαμαρίας.

Έτσι σήμερα  Παρασκευή 4 Οκτωβρίου και ώρα 9:00, θα αναγνωσθούν και θα επικυρωθούν τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας. Κατόπιν, σύμφωνα με την Ημερησία Διάταξη, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα προβεί στην πλήρωση της κενής Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας και τυχόν κενωθησομένων Ιερών Μητροπόλεων, καθώς και στην εκλογή Βοηθών Επισκόπων για τις Ι­ε­ρές Μη­τρο­πό­λεις: α) Ξάν­θης και Πε­ρι­θε­ω­ρί­ου, β) Και­σα­ρι­α­νής, Βύ­ρω­νος και Υ­μητ­τού, γ) Πει­ραι­ώς και δ) Ε­δέσ­σης, Πέλ­λης και Αλ­μω­πί­ας.

pater-stefanos-dervelis.jpg
ο πρωτοσύγκελος π. Στέφανος Δέβρελης

Ο π. Στέφανος είναι προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικάνδρου και Ιωαννικίου της Αριδαίας, αρχιερατικός Επίτροπος Αλμωπίας αλλά και πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως, όντας ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Μητροπολίτη Ιωήλ. Η εκλογή του ως βοηθού Επισκόπου αποτελεί αφενός μια σημαντική τιμή για τον ίδιο που θα αναλάβει τον ανώτερο βαθμό της ιεροσύνης αλλά και θα αποτελέσει μια σημαντική αναβάθμιση για την Μητρόπολη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας που θα αποκτήσει και βοηθό Επισκόπου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ