close search results icon

Σκληρό πόκερ για τη Nova…

Στην κούρσα της διεκδίκησης και ένα βήμα πριν την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών παραμένουν πλέον τέσσερις υποψήφιοι.

Σκληρό πόκερ για τη Nova…

Πλησιάζει η ώρα του πρώτου επίσημου γύρου της διαδικασίας υποβολής προσφορών για τη Nova (και τη United Group), με δεδομένο ότι έχει ήδη καταρτιστεί μία shortlist των υποψηφίων αγοραστών.

Βέβαια, οι ιδιοκτήτες της (μητρικής της Nova) United Group, η BC Partners και ο Σέρβος επιχειρηματίας Ντράγκαν Σόλακ, έχουν ξεκαθαρίσει ότι μόνο για τη Nova, δεν θα δεχθούν προσφορές κάτω από τα 1,5 δισ. ευρώ και έτσι έχουν αποκλειστεί ήδη, όσοι στη φάση εκδήλωσης ενδιαφέροντος έδωσαν τις προσφορές με τα χαμηλότερα ποσά.

Τοιουτοτρόπως στην κούρσα της διεκδίκησης και ένα βήμα πριν την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών παραμένουν πλέον τέσσερις υποψήφιοι. Δύο από αυτούς στοχεύουν να αγοράσουν τον όμιλο United Group ως σύνολο. Ένας έχει εκδηλώσει μόνο για τη Nova, ενώ ο τέταρτος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και για άλλα τμήματα του ομίλου.

Όπως φαίνεται και οι τέσσερις πλησιάζουν προς τη γραμμή εκκίνησης της διαδικασίας που δεν είναι άλλη από τη κατάθεση δεσμευτικών προσφορών και τοποθετεί χρονικά προς τα τέλη Οκτωβρίου. Ποιοι, λοιπόν, ενδιαφέρονται;

  1. Το διεθνές private equity fund Warburg Pincus.
  2. Η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Εtisalat, η οποία μάλιστα ήταν κάποτε μέτοχος της Wind.
  3. Η αμερικανική εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Searchlight Capital Partners – που εστιάζει στη Nova.
  4. Η σαουδαραβική εταιρεία τηλεπικοινωνιών STC (Saudi Telecom Company), που έχει ήδη υλοποιήσει ένα μεγάλο deal με την BCP/United, εξαγοράζοντας ολόκληρο το δίκτυο τηλεπικοινωνιακών πύργων της σε Βουλγαρία, Κροατία και Σλοβενία.

Η αποτίμηση της Nova είναι κάτι περισσότερο από 2 δισεκατομμύρια, ενώ αν μιλάμε για το σύνολο του ομίλου United Group τότε το νούμερο ανέρχεται στα 8 δισ., ένα ποσό που συμπεριλαμβάνει και τις δανειακές του υποχρεώσεις, κάτι που καθιστά την πώλησή του αρκετά δύσκολη και πολύπλοκη.

πηγή: dailymedia.com.gr - Νίκος Μποζιονέλος



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ