close search results icon

Σκύδρα: τα κενά συσκευασίας φυτοφαρμάκων και η πλατεία της λαϊκής αγοράς

Σκύδρα: τα κενά συσκευασίας φυτοφαρμάκων και η πλατεία της λαϊκής αγοράς

Όσο κι αν κάποιοι δε θέλουν να το πιστέψουν στη Σκύδρα υπάρχουν ακόμη πολίτες που έχουν παράπονα και μας τα κοινοποιούν με την ελπίδα η δημοσιοποίηση τους να ευαισθητοποιήσει ακόμη περισσότερο τους τοπικούς άρχοντες που καλό είναι να κατέβουν από τα «συννεφάκια» τους και να επικεντρωθούν στην επίλυση τους.

Μεταξύ λοιπόν των πολλών προβλημάτων επικεντρωνόμαστε σε δύο αυτή την εβδομάδα. Το ένα έχει να κάνει με τα κενά συσκευασίας φυτοφαρμάκων και το άλλο με την μεγάλη πλατεία στον χώρο της λαϊκής αγοράς.

Το πρόβλημα με τα κενά συσκευασίας φυτοφαρμάκων και τη ρύπανση που προκαλούν από την ανεξέλεγκτη και απρόσεκτη απόρριψη τους προκάλεσε -για άλλη μια φορά- την οργή πολίτη που απέστειλε -μεταξύ άλλων- τις παρακάτω φωτογραφίες από τοπικά διαμερίσματα. Τι να κάνει λοιπόν ο πολίτης, να μην εξοργιστεί μ’ αυτά που βλέπει και τα βλέπει κάθε καλοκαίρι και όχι μόνον; Ή να εναποθέσει τις ελπίδες του στον Θεό και να πει ότι κάποια στιγμή ο Παντοδύναμος θα ελεήσει και θα στείλει έναν άνθρωπο να τα βάλει σε μια σειρά; Και το λέμε αυτό διότι με τη νοοτροπία που επικρατεί στο θέμα των κενών συσκευασίας φυτοφαρμάκων, ακούμε από ειδικούς σχετικούς και άσχετους, ότι δε φταίει κανένας εκτός βεβαίως από την κυβέρνηση και φυσικά και τους ίδιους τους αγρότες. Με την ευκαιρία που μας δίνει ο πολίτης επαναφέρουμε το θέμα για άλλη μια φορά μέσα σ’ ένα μήνα σημειώνοντας ότι πέραν των αγροτών ο Δήμος Σκύδρας έχει κι αυτός τη δική του ευθύνη. Για όσους δεν καταλαβαίνουν ας κοιτάξουν γύρω τους!

kena-syskeuasias-futofarmaka-skydra.jpg
kena-syskeuasias-futofarmaka-skydra1.jpg

Και από τα κενά κουτιά μεταφερόμαστε στη μεγαλύτερη πλατεία της Σκύδρας, στην πλατεία που βρίσκονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις τένις και η μεγαλύτερη και ακριβότερη παιδική χαρά του Δήμου Σκύδρας. Κι όμως αυτή η πλατεία είναι σε τέτοια κατάσταση που πολλοί γονείς αποτρέπουν τα παιδιά τους να την επισκέπτονται και να παίζουν στους χώρους της ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας δε νιώθεις και πολύ όμορφα στον περιβάλλοντα χώρο. Πρόκειται για μια πλατεία που έχει γίνει αρκετή συζήτηση αλλά δυστυχώς η ανάπτυξη της και η ανάδειξη της έχει εγκλωβιστεί σ’ αυτή τη συνήθεια της τοπικής αρχής να μην γίνεται τίποτα σ’ ένα μέρος αν δεν εγκριθεί κάποιο πρόγραμμα. Βέβαια τα λεφτά που «έπεσαν» για την παιδική χαρά ξεπερνούν τον μισό προϋπολογισμό με τον οποίο ολοκλήρωσε ο εργολάβος την πλατεία Σαφραμπόλεως. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους για την απογοητευτική κατάσταση της πυκνόφυτης με δέντρα πλατείας στο κέντρο της πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ