SOS από τους διασώστες του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης: «Μας στέλνουν στη Χαλκιδική για να καλύψουμε τα κενά»
Κραυγή αγωνίας για την υποστελέχωση από τους διασώστες του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, που καλούνται να διαθέσουν 8 ασθενοφόρα στη Χαλκιδική, αφήνοντας την πόλη εκτεθειμένη, με μόλις 12 πληρώματα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΛΟΙΑΡΙΔΗ
Ως ένδειξη διαμαρτυρίας, σήμερα το πρωί οι διασώστες παράταξαν τα δίκυκλα και τα ασθενοφόρα μπροστά από τον Λευκό Πύργο, διεκδικώντας να εισακουστούν τα αιτήματά τους.
Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης Κοσμάς Τερζίδης δήλωσε πως για τις ανάγκες του καλοκαιριού, καλούνται να στείλουν διασώστες από το ήδη υποστελεχωμένο προσωπικό, στη Χαλκιδική. «Ως αποτέλεσμα η Θεσσαλονίκη θα μείνει με λιγότερα ασθενοφόρα. Από τα 20 ασθενοφόρα, τα οκτώ θα μεταβούν στη Χαλκιδική υποχρεωτικά για τα κενά, αφήνοντας τη Θεσσαλονίκη με 12. Δεν υπολογίζουμε έτσι το κενό που θα μείνει στη Θεσσαλονίκη και πόσο επικίνδυνο είναι για τις ανθρώπινες ζωές», σημείωσε και πρόσθεσε πως εδώ και πέντε χρόνια, δεν έχει γίνει ούτε μια πρόσληψη στη Θεσσαλονίκη.
«Απόσταση μιας ώρας με τραγικό οδικό δίκτυο»
Από την πλευρά του ο Πρόδρομος Δεβέλογλου μέλος του Σωματείου Εργαζομένων και εκπρόσωπος Τύπου του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης τόνισε πως «οι αποστάσεις για τη Χαλκιδική απαιτούν τουλάχιστον μια ώρα, το οδικό δίκτυο είναι τραγικό. Αν συμβεί κάτι, ο πολίτης να ξέρει ότι δε φταίει το ΕΚΑΒ ούτε οι εργαζόμενοι»
«Η χειρότερη λύση η ένταξη μαθητευόμενων στο ΕΚΑΒ»
Ο κ. Τερζίδης αναφέρθηκε στην επικίνδυνη απόφαση του υπουργείου Υγείας που βάζει μαθητές στα ΕΚΑΒ και μάλιστα αμισθί. «Ο πρωθυπουργός είχε εξαγγείλει την ενίσχυση του ΕΚΑΒ με 800 πληρώματα ασθενοφόρων και διασωστών και η προκήρυξη δεν έχει βγει ακόμη. Αντί αυτού βάζουν τους μαθητές. Είναι χειρότερη λύση που θα μπορούσε να βρει το υπουργείο Υγείας», επεσήμανε μεταξύ άλλων.
Στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης απαιτούνται 292 άτομα και αυτή τη στιγμή υπάρχουν 208, σύμφωνα με τον κ. Δεβέλογλου. «Από τα 20 αυτοκίνητα που έχουμε κανονικά στους δρόμους, υποστήκαμε κι άλλη μείωση λόγω των σοβαρών προβλημάτων στη Θεσσαλονίκη όπου τουλάχιστον 4 εργαζόμενοι θα χρειαστούν τουλάχιστον 4 χρόνια να επιστρέψουν τα καθήκοντα τους. (σ.σ. αναφερόμενος και στον διασώστη που παρασύρθηκε στον περιφερειακό)».
Ανάμεσα στα αιτήματά τους, είναι να ανοίξει η πλατφόρμα για τους επικουρικούς αλλά και όσοι διασώστες έχουν ως έδρα τη Θεσσαλονίκη και είναι εκτός, να επιστρέψουν.
πηγή- φωτο - thesstoday.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Γιαννιτσά: Παρουσίαση του βιβλίου "Νώε" και συζήτηση για τα στρατόπεδα
22 Ιανουαρίου 2025 -
Εξαφάνιση 13χρονης από τα Γιαννιτσά!
22 Ιανουαρίου 2025 -
Africafoot: «Ο ΠΑΟΚ έκανε πρόταση στον Κρεπίν Ντιατά»
22 Ιανουαρίου 2025 -
"Η μικρή μας πόλη" από τα Κουφάλια στα Γιαννιτσά
22 Ιανουαρίου 2025
ΣΧΟΛΙΑ