close search results icon

Στα Αγαπήνεια αντιπροσωπεία του Δήμου Έδεσσας

Γιάννης Τσεπκεντζής : Έχω στενές σχέσεις με την Πελοπόννησο και δεν θα ξεχάσω την θυσία του ηρωικού τέκνου των Γαργαλιάνων

Στα Αγαπήνεια αντιπροσωπεία του Δήμου Έδεσσας

Στους Γαργαλιάνους για τα Αγαπήνεια βρέθηκε την Κυριακή αντιπροσωπεία του Δήμου Έδεσσας με επικεφαλή τον Δήμαρχο Γιάννη Τσεπκεντζή. Ο κος Τσεπκεντζής ήταν εκ των κεντρικών ομιλητών της εκδήλωσης ενώ για άλλη μια φορά υπήρξε σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στην Μακεδονία και την Πελοπόννησο

img-6004-1-1-1-1024x768.jpg

Παρουσία των αρχών της Τριφυλίας, του Σεβ. Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, του Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ραφαήλ, Έξαρχος εν Ελλάδι του Παναγίου Τάφου,αλλά και της μαθητικής νεολαίας ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις που διεξάγονται κάθε χρόνο τιμώντας τον μεγάλο ήρωα Μακεδονομάχο Τέλλο Άγρα, γόνο της μεγάλης οικογένειας των Αγαπηνών στους Γαργαλιάνους Δήμου Τριφυλίας.


Αρχικά μπροστά από την προτομή του ήρωα διεξήχθη επιμνημόσυνη δέηση με την κατάθεση στεφάνων εκ μέρους της τοπικής, περιφερειακής αυτοδιοίκησης και των εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας, παρουσία των Χορευτικών Τμημάτων, του Λαβάρου της Πανεθνικής Οργάνωσης Μακεδονομάχων «Παύλος Μελάς», του Πολιτιστικού & Λαογραφικού Ομίλου Καρυδιάς «Άγρας – Μίγκας», του Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών Γαργαλιάνων, του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων αλλά και μαθητών.

Στην συνέχεια ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση των σημαιών των σχολείων, της Δημοτικής Φιλαρμονικής Γαργαλιάνων και των χορευτικών τμημάτων των Συλλόγων με κατάληξη την κεντρική πλατεία.


Δείτε τι ανέφεραν στους χαιρετισμούς τους οι, Αντιδήμαρχος Τριφυλίας κ. Σωτήρης Μπακούρος (απουσίαζε ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης), ο δήμαρχος Έδεσσας κ. Γιάννης Τσεπκεντζής, ο βουλευτής Μεσσηνίας κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Αναστασόπουλος και ο Εκπρόσωπος της Πανεθνικής Οργάνωσης Μακεδονομάχων «Παύλος Μελάς», Επίτιμο Μέλος και Αριστίνδην Μέλος του Δ.Σ. της Οργάνωσης, Συνταγματάρχης ε.α. Βασ. Νικόλτσιος:

Πηγή φώτο : gargalianionline


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ