close search results icon

Σταματέλλος: «…αφού κλέβουμε τον Παυλίδη…ας πάμε για παράβαση καθήκοντος!»

Σταματέλλος: «…αφού κλέβουμε τον Παυλίδη…ας πάμε για παράβαση καθήκοντος!»

Λαλίστατος ο δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος Σκύδρας κ. Γεώργιος Σταματέλλος ο οποίος με εμφατικό τρόπο κατά την ψηφοφορία του απολογισμού πεπραγμένων της δημοτικής αρχής Σκύδρας για το 2022 υπερψήφισε δηλώνοντας μάλιστα και τα εξής: «ναι…ας πάμε για παράβαση καθήκοντος, αφού κλέβουμε τον Παυλίδη… θα πάμε για παράβαση καθήκοντος».

Θυμίζουμε ότι το πρωί της Τετάρτης 21 Ιουνίου, την ημέρα της ειδικής συνεδρίασης όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι έλαβαν εξώδικη καταγγελία σχετικά με την υπόθεση Παυλίδη, σχετικά δηλαδή με την υπόθεση του λατομείου, που σέρνεται εδώ και χρόνια στα δικαστήρια, με τις τελευταίες εξελίξεις (μετά το εξώδικο) να θέλουν τον Δήμο Σκύδρας να έχει χάσει όλα αυτά (εκατομμύρια ευρώ) που διεκδικούσε αλλά η κοινωνία της Σκύδρας να το μαθαίνει εκ των υστέρων (όπως τις περισσότερες φορές) και ίσως (θα δείξει) εκ του πονηρού.

Πασχαλίδης: «θα τα πω όλα…»

Για την υπόθεση αυτή ακόμη ένας δημοτικός σύμβουλος ήθελε να δείξει τα δόντια του και να προτάξει τα στήθη του συμεριζόμενος τον χαρακτηρισμό της Δημάρχου για «γελοίο εξώδικο» και θέλοντας, υποθέτουμε, να αποκαλύψει πράγματα και καταστάσεις είπε o κ. Πασχαλίδης: «…τον συνδυασμό που στηρίζανε για να καλύψουν τον συγκεκριμένο επιχειρηματία, έπαιρνε τηλέφωνα σε πρώτο μου ξάδερφο για να τον κατεβάσει υποψήφιο. Ας μας λέει ο Πορτοκαλίδης ότι θέλει, με στοιχεία, ποιος έφτιαξε τον συνδυασμό…αυτοί που θα κλάψουν άμα χάσουμε τα λεφτά…και με ονόματα άμα θέλετε όποτε θέλετε…!».

Μπορεί, λοιπόν, στο δημοτικό συμβούλιο να μη συμφωνηθεί ποτέ για το ποιοι είναι οι υπεύθυνοι (με ονόματα και διευθύνσεις) για τα χαμένα εκατομμύρια από τα ταμεία του Δήμου –αν και τα ρεπορτάζ που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα θα ρίξουν φως σε αρκετές πτυχές της υπόθεσης και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του- ίσως, όμως, από τις μεγαλοστομίες που ακούγονται σ’ αυτή την αίθουσα μάθουμε… ποιοι στήνουν συνδυασμούς. Διότι όταν ένας πρόεδρος ΔΣ αφήνει να εκστομίζονται αοριστολογίες είναι πιθανό να ανοίξουν κι άλλα στόματα και να μάθουμε και για άλλους συνδυασμούς, το τι κάνουν για να πείσουν κόσμο να τεθούν υποψήφιοι σ’ ένα ψηφοδέλτιο και τι κάνουν για να μη συμμετέχουν σε αντίπαλα ψηφοδέλτια. Αφού, όπως λέει ο πρόεδρος «ο καθένας εδώ μέσα μπορεί να λέει ότι θέλει» και χωρίς να αποδεικνύει κάτι, όπως ο κ. Πασχαλίδης, τότε όλα είναι πιθανά να γίνουν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας. «Κάποιοι τα στηρίζατε αυτά…αλλά δε σας βγήκε» λέει ο κ. Πασχαλίδης προς τον Πορτοκαλίδη συμπληρώνοντας «εσύ έκανες αγώνα να χαθούν αλλά δε σου βγήκε… έκατσες στον πάγκο… εκεί πάλι». Χωρίς καμία παρατήρηση για τον δημοτικό σύμβουλο της συμπολίτευσης που κρίνει ελεύθερα όποιον θέλει λέγοντας ότι θέλει! 

Επιστρέφοντας στην υπόθεση του λατομείου να σημειώσουμε ότι οι εξελίξεις μετά τη συνεδρίαση είναι καταιγιστικές, με τη μεριά της εταιρίας να φαίνεται ότι δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια, μετά την εξώδικη καταγγελία, ενώ από τη μεριά του Δήμου αναμένουνε εκ πρώτης αν θα υλοποιηθεί η συνεδρίαση, με μοναδικό θέμα το λατομείο, παρουσία και του δικηγόρου, του υπεύθυνου για τις αποφάσεις που έχουν παρθεί, όπως λέει η Δήμαρχος, η οποία μάλιστα μεταθέτει και τις ευθύνες και στην κυβέρνηση του 2018 για τον νόμο που πήρε για τα λατομεία! Θα είχε ενδιαφέρον να καλούσαν και τον αρμόδιο του υπουργείου που αποφάσισε για τον νόμο ώστε να απολογηθεί για το σκεπτικό του!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ