close search results icon

Σταμενίτης και Αγαπηδάκη στις δομές υγείας της Πέλλας

Σταμενίτης και Αγαπηδάκη στις δομές υγείας της Πέλλας

Τις δομές υγείας της Πέλλας επισκέφτηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύσης Σταμενίτης αλλά και η Υφυπουργός Υγείας

Ο κος Σταμενίτης που συνόδευσε την Υφυπουργό Υγείας δήλωσε

Στις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Νομού Πέλλας με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη

Στο πλαίσιο των επισκέψεων της Αν. Υπουργού στις Δομές Υγείας της Βόρειας Ελλάδας, βρεθήκαμε σήμερα στα Κέντρα Υγείας #Γιαννιτσών, #Αριδαίας, #Σκύδρας, #Κρύας_Βρύσης και #Άρνισσας. Το σχέδιο της κυβέρνησης της ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και του ίδιου του Πρωθυπουργού Kyriakos Mitsotakis για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και βελτίωση των παροχών τους περιλαμβάνει συνολική ανασυγκρότηση του Συστήματος Υγείας.

fb-img-1728412106715.jpg


 
Όπως τόνισε η Υπουργός, το τρίπτυχο πάνω στο οποίο βασίζεται ο σχεδιασμός είναι η ενίσχυση των υποδομών, η ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό. Ειδικά για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αναμένονται 2.000 προσλήψεις, ενώ έχουν εξασφαλίστει 50 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την προμήθεια νέων μηχανημάτων.

fb-img-1728412096056.jpg



Όσον αφορά τα Κέντρα Υγείας του #Νομού_Πέλλας έχουν προβλεφθεί παρεμβάσεις στις κτιριακές υποδομές, ενεργειακής αναβάθμισης, εκσυγχρονισμού και ανανέωσης του εξοπλισμού, ύψους 8 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το σύνολο των οποίων βρίσκεται σε εξέλιξη. Παρεμβάσεις που συμπληρώνονται σε αυτές που έχουν προβλεφθεί για τα δύο Νοσοκομεία Γιαννιτσών και Έδεσσας. Αναφορικά με το ιατρικό προσωπικό η ένταξη των Νοσοκομείων στην κατηγορία Α' των άγονων περιοχών φιλοδοξούμε ότι θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση τους προβλήματος της έλλειψης ιατρών ενώ με συμπληρωματική ΚΥΑ, όπως η ίδια η Υπουργός ανακοίνωσε σήμερα, θα ενταχθούν στην Α΄ κατηγορία των άγονων και προβληματικών περιοχών και όλα τα Κέντρα Υγείας του νομού μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ