close search results icon

Στέλιος Αγγελούδης: Η πρόταση για Μητροπολιτικό πάρκο στη ΔΕΘ

Ο απολογισμός της δημοτικής αρχής.

Για τον απολογισμό της δημοτικής αρχής που έπιασε δουλειά πριν από 100 ημέρες αλλά και για τους στόχους του αύριο, μίλησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης σε πρωινό καφέ με δημοσιογράφους της πόλης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΛΟΙΑΡΙΔΗ

Ο δήμαρχος παρουσίασε τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής τόσο για τα μεγάλα έργα, όσο και για τα έργα καθημερινότητας και έδωσε ευχές για το Πάσχα.

Όπως ανακοίνωσε, σε συνεννόηση με την Περιφέρεια, κατατέθηκε η πρόταση της δημοτικής για το μητροπολιτικό πάρκο στη ΔΕΘ. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, το πάρκο μπορεί να έχει έκταση από 10 έως 100 στρέμματα με υγρό στοιχείο. Η αρχή μπορεί να ξεκινάει από τη Σβώλου έως την 3η Σεπτεμβρίου και να ενώνεται με την πλατεία της ΧΑΝΘ. Η πρόταση περιλαμβάνει ο χώρος να είναι ανοιχτός και να τοποθετείται περίφραξη την περίοδο της Διεθνούς Έκθεσης. «Εφόσον εγκριθεί θα είναι μια μεγάλη νίκη για την πόλη γιατί το μητροπολιτικό πάρκο γίνεται πραγματικότητα», σημείωσε ο κ. Αγγελούδης.

screenshot-6-1MpZr.png

Η μεγάλη νίκη στο τέλος της πενταετίας

Αναφερόμενος στη δημοσκόπηση του iefimerida όπου διακομματικά οι ψηφοφόροι των κομμάτων έδειξαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, ο δήμαρχος τόνισε «Αυτή για εμένα είναι η μεγάλη νίκη αν στο τέλος της 5ετια, οι ψηφοφόροι κυρίως, διακομματικά, δείξουν εμπιστοσύνη στη δημοτική αρχή».

Ο Στέλιος Αγγελούδης μίλησε για την πολιτική διεκδίκησης που ακολουθεί από την πρώτη μέρα της δημοτικής αρχής. «Όπου είναι κοντά μας η κυβέρνηση στα προβλήματα της πόλης, εκεί θα πρέπει να είμαστε δυο φορές υποστηρικτικοί. Όπου δεν υπάρχει, θα ανεβάσουμε τη διεκδίκηση για την πόλη χωρίς καμία κομματική προσέγγιση. Μέχρι στιγμής υπήρξε υποστήριξη στα θέματα που θέσαμε, δεδομένου ότι έχουμε ένα έλλειμα 25-27 εκατομμυρίων».

Τα μεγάλα έργα που θα αλλάξουν τη Θεσσαλονίκη εντός της πενταετίας

Ο Στέλιος Αγγελούδης απαρίθμησε τα μεγάλα έργα που εντός των επόμενων πέντε ετών, θα αλλάξουν την εικόνα της Θεσσαλονίκης. Η μετατροπή του πάρκινγκ της πλατείας Ελευθερίας σε πάρκο μνήμης, η ανάπλαση της πλατείας Διοικητηρίου σε πλατεία-αρχαιολογικό χώρο, η ανάπλαση της πλατείας Δημοκρατίας, η πεζοδρόμηση Αγίας Σοφίας, η ανάπλαση της πλατείας Αριστοτέλους και το έργο του ντεκ της παραλίας που είναι έτοιμο για δημοπράτηση αποτελούν μεταξύ άλλων τους στόχους που σε συνεργασία με την περιφέρεια θα αναβαθμίσουν την πόλη.

Προχωράει το έργο δημιουργίας πάρκινγκ ως «αντίδοτο» στo Flyover

Σχετικά με τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης για την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας που προκαλεί το flyover, ο δήμαρχος ανακοίνωσε πως έως το τέλος Μαΐου θα δοθούν και οι υπόλοιπες 100 από τις συνολικά 250. Ακόμη, ο δήμαρχος αιτήθηκε από την πρυτανεία του ΑΠΘ να παραχωρήσει ένας χώρος πλησίον του πανεπιστημίου για τα επόμενα πέντε χρόνια -όσο θα διαρκέσει η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου-. «Η δημοτική αρχή της ευθύνης πρέπει να βρει τρόπο να απαλύνει το πρόβλημα του flyover. Από 35 αστυνομικούς για την επίβλεψη της κυκλοφορίας στο κέντρο, πλέον υπάρχουν 70», σημείωσε ο κ. Αγγελούδης.

Μεγάλο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης

Η δημοτική αρχή έχει ξεκινήσει ένα μεγάλο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, όπου εταιρείες και πολίτες θα αναλαμβάνουν έργα όπως παιδικές χαρές, Μάλιστα, το πρώτο έργο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης είναι το πάρκο τσέπης στην οδό Διαγόρα, που θα εγκαινιαστεί στις 17 Μαΐου.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ