close search results icon

Στη Νάουσα ο Απόστολος Βεσυρόπουλος για το έθιμο των «Γενίτσαρων και Μπούλων»

Στη Νάουσα ο Απόστολος Βεσυρόπουλος για το έθιμο των «Γενίτσαρων και Μπούλων»



Η Νάουσα γιορτάζει με ξεχωριστό τρόπο την Αποκριά, με το παραδοσιακό δρώμενο «Γενίτσαροι και Μπούλες» να δίνει τον παλμό των εκδηλώσεων. Ανάμεσα στους χιλιάδες επισκέπτες που βρέθηκαν στην πόλη, παρών ήταν και ο πρώην Υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις.

fb-img-1740323810615.jpg



Ο κ. Βεσυρόπουλος, σε ανάρτησή του, ανέφερε:


«Μαζί με φίλους και χιλιάδες επισκέπτες στη Νάουσα, όπου χτυπά η καρδιά της Αποκριάς! Το δρώμενο ‘Γενίτσαροι και Μπούλες Νάουσας’, που ξεκίνησε σήμερα, είναι ένα από τα πιο αυθεντικά έθιμα, με βαθιές ρίζες στην ιστορία και την πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής. Καλή Αποκριά σε όλες και όλους!»

fb-img-1740323800188.jpg



Το έθιμο, που αναβιώνει κάθε χρόνο στη Νάουσα, αποτελεί σημείο αναφοράς για την πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας και προσελκύει επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον, ενισχύοντας τη ζωντανή παράδοση της πόλης.




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ