close search results icon

Στις χαλαζοχτυπημένες περιοχές ο ΥφΑΑΤ

Διονύσης Σταμενίτης: Η κυβέρνηση και η ηγεσία του ΥπΑΑΤ βρισκόμαστε δίπλα στους παραγωγούς 

Στις χαλαζοχτυπημένες περιοχές ο ΥφΑΑΤ

Τις χαλαζοχτυπημένες περιοχές της Έδεσσας επισκέφτηκε το πρωί του Σαββάτου ο Διονύσης Σταμενίτης.  Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης συζήτησε με πολλούς παραγωγούς ενώ εκανε και αυτοψια σε κτήματα

fb-img-1720275073833.jpg


Ο ίδιος δήλωσε 

Σε Άρνισσα, Άγιο_Αθανάσιο, Ζέρβη και Παναγίτσα συζητήσαμε με τους παραγωγούς για τις τελευταίες καταστροφές που προκάλεσαν οι χαλαζοπτώσεις στις καλλιέργειες.

Πράγματι το εύρος της ζημιάς είναι πολύ μεγάλο. Από την πλευρά μου ενημέρωσα ότι ήδη, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Οργανισμού, έχουμε συντονίσει τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

fb-img-1720275078350.jpg



Άμεσα θα προχωρήσουν οι αναγγελίες και η μακροσκοπική εκτίμηση της ζημιας ενώ θα παρασχεθούν στο Υποκατάστημα του ΕΛΓΑ ενισχύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό για να μπορέσει γρήγορα να ανταπεξέλθει.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βρισκόμαστε σταθερά δίπλα στους παραγωγούς. Σύντομα μάλιστα θα προχωρήσουμε στην ψήφιση του νέου κανονισμού του ΕΛΓΑ αλλά και στην επέκταση της χαλαζικής προστασίας, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί. Ενέργειες με τις οποίες στοχεύουμε να θωρακίσουμε τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας απέναντι στις συνέπειες της Κλιματικής Κρίσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ