close search results icon

Στο προσκήνιο το Λατομείο Μανδάλου: Ανάθεση σε δικηγόρο για την παράσταση ενώπιον του Αρείου Πάγου

Στο προσκήνιο το Λατομείο Μανδάλου: Ανάθεση σε δικηγόρο για την παράσταση ενώπιον του Αρείου Πάγου

Η υπόθεση του Λατομείου του Μανδάλου ξαναέρχεται στο προσκήνιο μιας και στις 21 Οκτωβρίου εκδικάζεται η προσφυγή του Δήμου Σκύδρας στον Άρειο Πάγο κατά της "ΔΟΜΙΚΗ ΠΑΥΛΙΔΗ ΑΕ" και των μέχρι τώρα αποφάσεων που ουσιαστικά δικαίωσαν την εταιρεία, στη διαμάχη που είχε με τον Δήμο, και όλα τα εκατομμύρια που είχαν χρεωθεί διεγράφησαν, με απόφαση μάλιστα του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 13ης Σεπτεμβρίου το σώμα κλήθηκε να αποδεχτεί το ποσό της ανάθεσης σε δικηγόρο, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Ιωάννη Μακρή, τον δικηγόρο που "γνώρισαν" οι πολίτες της Σκύδρας λίγο πριν την οριστική διαγραφή των χρεών της ΔΟΜΙΚΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗ. Ο επί πολλά χρόνια δικηγόρος της υπόθεσης κ. Πατετσίνης, "απαλλάχτηκε¨ των καθηκόντων την τελευταία στιγμή, με τη Δήμαρχο να ενημερώνει τους συμβούλους της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής ότι θα ζητηθεί και δεύτερη γνωμοδότηση (από έμπειρο δικηγόρο) για το αν το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να αποδεχτεί την απόφαση του δικαστηρίου και να διαγράψει τα όσα είχε ο Δήμος χρεώσει στη ΔΟΜΙΚΗ ΠΑΥΛΙΔΗ. 

Θυμίζουμε ότι η γνωμοδότηση του νέου δικηγόρου δεν διέφερε απ' αυτή του κ. Πατετσίνη (την οποία δεν ήθελαν κιόλας να εμφανίσουν) με τον κ. Μακρή, πλέον, να αποτελεί την επιλογή της Δημάρχου για τη συνέχιση του δικαστικού αγώνα με την εταιρεία. 

Ο κ. Μακρής θα λάβει το ποσό των 6.000ευρώ (πλέον ΦΠΑ) για την παράσταση στον Άρειο Πάγο ενώ θα πληρωθεί και με επιπλέον 5.000ευρώ (πλέον ΦΠΑ) για την διεκδίκηση του μισθίου, να βγάλει δηλαδή την εταιρεία από το λατομείο. 

Για όλα τα παραπάνω, η αντιπολίτευση που υπερψήφισε, έθεσε κάποια ερωτήματα και θύμισε κάποια ουσιαστικά σημεία της υπόθεσης προκαλώντας μια ενδιαφέρουσα συζήτηση

Θυμίζουμε ότι στη συνεδρίαση, της 7ης Αυγούστου 2023 το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε να δώσει συνολικά 23.000ευρώ στον κ. Μακρή με τη Δήμαρχο τότε να εξηγούσε ότι «υπάρχουν ειδικά νομικά θέματα όπως προέκυψαν με τη διαγραφή ή όχι της οφειλής». Ειδικότερα 3.200ευρώ πλέον ΦΠΑ θα δοθούν για « την αμοιβή για τη σύνταξη γνωμοδότησης συγκεκριμένης και ειδικής για τις αιτήσεις της εταιρείας Δομικής Παυλίδης» 5.220ευρώ πλέον ΦΠΑ «για επιπλέον πρόσθετες νομικές πράξεις προς υποστήριξη των επιχειρημάτων του Δήμου, την κατάθεση πρόσθετων λόγων στην ασκηθείσα αίτηση αναίρεσης που εκκρεμή στον Άρειο Πάγο» και 10.000ευρώ πλέον ΦΠΑ «για την κατάθεση ξεχωριστής αγωγής διεκδίκησης αποζημίωσης στα πλαίσια του αιτήματος ακυρότητας της καταγγελίας που υποβάλλει ο Δήμος Σκύδρας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ