close search results icon

Στο ρεκόρ Guinness ο Έλον Μασκ για τη μεγαλύτερη απώλεια περιουσίας

Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Tesla και του Twitter σημείωσε απώλειες περιουσίας 182 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Έλον Μασκ κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ της μεγαλύτερης απώλειας προσωπικής περιουσίας στην ιστορία, σύμφωνα με τον οργανισμό των Παγκόσμιων Ρεκόρ Guinness, καταγράφοντας για πάντα το όνομά του στο γνωστό «Βιβλίο».

Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Tesla και του Twitter σημείωσε απώλειες περιουσίας 182 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα σε μόλις ένα χρόνο, από τον Νοέμβριο του 2021 έως τον αντίστοιχο μήνα του επόμενου έτους, ενώ άλλες πηγές κάνουν λόγο για απώλειες που ξεπερνούν τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε η έκθεση του Ρεκόρ Guinness.

«Η καθαρή περιουσία του Μασκ μειώθηκε από το ταβάνι των 320 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021 στα 138 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιανουάριο του 2023, σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας της κακής απόδοσης της μετοχής της Tesla», ανέφερε η βάση δεδομένων παγκόσμιων ρεκόρ, επικαλούμενη στοιχεία του Forbes.

Αν και η έκθεση παραδέχεται ότι το ακριβές ποσό είναι «σχεδόν αδύνατο να εξακριβωθεί», σημείωσε ότι οι συνολικές απώλειες του Μασκ «ξεπερνούν κατά πολύ» το προηγούμενο ρεκόρ των 58,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε «πιάσει» ο Ιάπωνας μεγιστάνας της τεχνολογικής βιομηχανίας Μασαγιόσι Σον, το 2000.

Η πλειονότητα της περιουσίας του Μασκ είναι συνδεδεμένη με τη μετοχή της Tesla, η αξία της μετοχής της οποίας καταβαρθρώθηκε κατά 65% στη διάρκεια του 2022, σύμφωνα με την έκθεση των ρεκόρ Guinness.

Η πτώση αυτή επιταχύνθηκε τον Οκτώβριο, αφότου ο Μασκ αγόρασε το Twitter για περίπου 44 δισεκατομμύρια δολάρια, συμπληρώνεται στην έκθεση.

Οι αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με την αποδυνάμωση της ζήτησης και τα υλικοτεχνικά προβλήματα που εντοπίζονται στα προϊόντα της πολυτιμότερης εταιρείας κατασκευής μπαταριών και αυτοκινήτων έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις παραδόσεις της το τελευταίο διάστημα.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο, τη θέση του Μασκ ως του πλουσιότερου άνδρα στον κόσμο κατέλαβε ο Μπερνάρ Αρνό, διευθύνοντας σύμβουλος του γαλλικού ομίλου ειδών πολυτελείας LVMH, στον οποίο ανήκε εταιρεία πολυτελούς μόδας Louis Vuitton.

Οι σημερινές εκτιμήσεις του Forbes στις ανέφεραν ότι η καθαρή περιουσία του Αρνό αγγίζει τα 203,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ