close search results icon

Στον Δήμο Πέλλας ο Σταμενίτης με επίκεντρο το Leader

Στον Δήμο Πέλλας ο Σταμενίτης με επίκεντρο το Leader

Τη δυνατότητα αξιοποίησης των δράσεων στήριξης για Τοπική Ανάπτυξη μέσω του Leader, συζήτησαν την Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2024, στο Δημαρχείο Πέλλας, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Πέλλας, Διονύσης Σταμενίτης, ο Δήμαρχος Πέλλας, Στάθης Φουντουκίδης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πέλλας, Φίλιππος Μηλώσης και ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Πέλλας, Ιορδάνης Κιοσέογλου.

Δεδομένου ότι η δράση Π3-77-4.1 «Στήριξη για την Τοπική Ανάπτυξη» του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027, χρηματοδοτεί παρεμβάσεις που στοχεύουν στην ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας και του τοπικού κοινωνικού ιστού, στην προστασία και στην ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των τοπικών κοινωνιών κ.α., με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύση Σταμενίτη, συζητήθηκε η προετοιμασία του Δήμου Πέλλας, με μελετητικά ώριμες προτάσεις, ώστε στην επόμενη προκήρυξη της δράσης, να κατατεθούν και να διεκδικήσουν χρηματοδότηση.

Όπως ανέφερε ο κ. Σταμενίτης, πρόκειται για ένα χρηματοδοτικό εργαλείο που με το σωστό προγραμματισμό μπορεί να προσφέρει πολλά στην προσπάθεια αναπτυξιακών παρεμβάσεων στις Τοπικές Κοινωνίες του Νομού Πέλλας, αλλά και του Δήμου Πέλλας ειδικότερα.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε εκτενής συζήτηση αναφορικά με τα έργα που θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν, όπως για παράδειγμα η πρόταση του Δήμου Πέλλας για δημιουργία ανοιχτού κολυμβητηρίου στην περιοχή του Πλατανότοπου Γιαννιτσών ή η δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ