close search results icon

Συναντήσεις με αγρότες για τον Διονύση Σταμενίτη

Τι συζητήθηκε για κεράσια και ροδάκινο 

Συναντήσεις με αγρότες για τον Διονύση Σταμενίτη

Αγρότες από τις Αμπελιές,  το Μεσημέρι Έδεσσας και την Κεράσια συνάντησε ο Διονύσης Σταμενίτης.  Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης το Σαββατοκύριακο είχε συναντήσεις με αγρότες συζητώντας για το ροδάκινο και το κεράσι, δύο παραγωγές που επηρεάζονται άμεσα από την αλλαγή του καιρού των τελευταίων ημερών 

fb-img-1716266440910.jpg

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσε 

Συναντήσεις με παραγωγούς σε #Αμπελειές, #Μεσημέρι και #Κερασιά.

Ασθένεια στη ροδακινιά και βροχοπτώσεις στα κεράσια.

Το Σαββατοκύριακο βρέθηκα κοντά σε παραγωγούς Τοπικών Κοινοτήτων του #Νομού_Πέλλας και συνομίλησα μαζί τους για ζητήματα που αφορούν τις παραγωγές.

Το Σάββατο στις #Αμπελειές ενημέρωσα τους παραγωγούς της περιοχής για το ζήτημα της ασθένειας στη ροδακινιά. Μετά τις συναντήσεις που έχουμε πραγματοποιήσει για το συγκεκριμένο ζήτημα στο Υπουργείο αλλά και τη σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Πέλλας, βρέθηκα μαζί με τους παραγωγούς που αγωνιούν λόγω της εμφάνισης του φαινομένου. Μιλήσαμε για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για τη χαρτογράφηση, σε πρώτο στάδιο, του ζητήματος και ακολούθως για τις πρωτοβουλίες αντιμετώπισης. Πρόκειται για δύσκολη συνθήκη, που πρέπει να την αντιμετωπίσουμε ώστε το πρόβλημα να μην εξαπλωθεί και παράλληλα να βρεθεί μια λύση για τις προσβεβλημένες εκτάσεις. Σε κάθε περίπτωση, οι παραγωγοί μας ξέρουν ότι και αυτή τη φορά θα σταθούμε πάνω από το πρόβλημα αναζητώντας τη βέλτιστη λύση.

fb-img-1716266434948.jpg


 
Την Κυριακή στο #Μεσημέρι και στην #Κερασιά #Έδεσσας, συναντήθηκα κατά κύριο λόγο με κερασοπαραγωγούς. Το προηγούμενο διάστημα, οι έντονες βροχοπτώσεις δημιούργησαν προβλήματα στην καλλιέργεια. Πρόκειται για ζημιές που καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ, οι υπηρεσίες του οποίου θα προχωρήσουν άμεσα στις απαραίτητες διαδικασίες. Τα τελευταία χρόνια ο ΕΛΓΑ, μετά και την γενναία επιχορήγηση του από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, ύψους άνω των 400 εκ. ευρώ, μπορεί και ανταποκρίνεται στους σωστούς χρόνους στις ανάγκες αποζημιώσεων που προκύπτουν και εμφανίζουν αυξητικές τάσεις, λόγω και της κλιματικής κρίσης.

fb-img-1716266438912.jpg




Σε όλες τις συναντήσεις μου, είχα τη δυνατότητα να ενημερώσω τους συντοπίτες μου παράγωγους και για τις επερχόμενες αλλαγές στον #ΕΛΓΑ, οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της διαβούλευσης και για τις οποίες εργαστήκαμε μεθοδικά πάνω σε ένα συγκεκριμένο πλάνο, με στόχο ο ΕΛΓΑ να καταστεί ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των παραγωγών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ