Συνδυάζοντας τις διακοπές με την επιτυχία στην εξεταστική
Όσο ανεβασμένο και αν είναι το επίπεδο της σχολής που επέλεξες και οι απαιτήσεις της βάζουν εμπόδια στην καθημερινότητά σου, και όσο και αν χρειάζεται να θυσιάσεις ένας μέρος του ελεύθερού σου χρόνου προκειμένου να κερδίζεις μόνος σου τα χρήματα που θα καλύπτουν ένα μέρος των αναγκών σου, σίγουρα περισσεύει χώρος για την ξεγνοιασιά που χαρακτηρίζει τα φοιτητικά χρόνια, και όπως σίγουρα έχεις ήδη ακούσει, δεν επαναλαμβάνεται.
Και μερικές φορές η επιθυμία να τα εκμεταλλευτείς όσο καλύτερα γίνεται, σε συνδυασμό με την κούραση κάποιες φορές, μπορεί να οδηγήσουν σε ακαδημαϊκές εκκρεμότητες.
Τι γίνεται λοιπόν στην περίπτωση που ενός θέλεις όσο τίποτε άλλο να απολαύσεις τον ήλιο και τη θάλασσα, οι υποχρεώσεις που μένουν ημιτελείς, και αυτή η άτιμη η εξεταστική του Σεπτέμβρη, σε τραβάνε πίσω και σου στερούν την απόλυτη ψυχική ηρεμία;
Για να φτάσεις να απαντήσεις μόνος σου το ερώτημα αυτό, χρειάζονται 1-2 αποτυχημένες απόπειρες, για να βρεις τα σωστά κουμπιά. Για το λόγο αυτό, και ξέροντας ότι είναι μεγάλη η μερίδα των φοιτητών που βασανίζεται από αυτό το ερώτημα, φτιάξαμε τον παρακάτω οδηγό για να μπορέσεις να συνδυάσεις το αποτελεσματικό διάβασμα με τις διακοπές, σε μόλις 3 βήματα!
1. Δημιουργία Χρονοδιαγράμματος
Το πρώτο πράγμα που χρειάζεσαι φυσικά, είναι ένα πλάνο, το δικό σου εξατομικευμένο πλάνο, βασισμένο στους δικούς σου ρυθμούς και ανάγκες. Ποιες είναι οι υποχρεώσεις σου συνολικά και τι απαιτήσεις έχουν; Θα ασχοληθείς με όλες, και αν το κάνεις, είσαι βέβαιος ότι δεν υπερτιμάς τις δυνάμεις σου; Μήπως θα ήταν καλύτερα να μειώσεις τις προσδοκίες σου ώστε να έχεις την επιτυχία εξασφαλισμένη;
Για όσα μαθήματα αποφασίσεις να εξεταστείς, ξεφύλλισε τις σημειώσεις σου για να εντοπίσεις τυχόν κενά και να τα καλύψεις εγκαίρως. Αν πάλι βρίσκεσαι στην τελική ευθεία για το πτυχίο και μένει η ολοκλήρωση της πτυχιακής σου εργασίας, αναλογίσου σε τι βαθμό επιθυμείς και αντέχεις να εμπλακείς με αυτή, αν θα χρειαστείς επιπλέον επεξηγήσεις από τον καθηγητή σου (μην ξεχνάς το καλοκαίρι η επικοινωνία μαζί του θα είναι πιο δύσκολη) ή ακόμη αν θα στραφείς προς εξωτερική υποστήριξη, όπως η συγγραφή πτυχιακών εργασιών instapen.gr .
2. Ποιοτικός Προσωπικός Χρόνος
Ένας από τους λόγους που κάνει τη δημιουργία πλάνου σημαντική, εκτός της στοχοθέτησης, είναι η αποτελεσματικότερη διαχείριση του ελεύθερού σου χρόνου.
Γεμίζοντάς τον με αγαπημένες σου δραστηριότητες, ανεβάζεις προφανώς τα επίπεδα ευχαρίστησής σου, κάτι που αργότερα σου δημιουργεί το κίνητρο να ασχοληθείς πιο συγκεντρωμένα με τις υποχρεώσεις σου. Αντίθετα, αν ο κενός χρόνος δεν αξιοποιηθεί, το πιθανότερο είναι να σε καταβάλει η βαρεμάρα και να πέσει η παραγωγικότητά σου.
3. Πειθαρχία
Εν τέλει, τι από τα παραπάνω θα είχε νόημα, αν δεν ήσουν 100% αποφασισμένος να ακολουθήσεις τους όρους του παιχνιδιού που εσύ επέβαλες;
Επομένως, έξοδοι που δεν έχουν συμπεριληφθεί έγκαιρα στο πλάνο σου, ακόμη και διακοπές που κανονίστηκαν την τελευταία στιγμή, λυπάμαι αλλά, θα πρέπει να φάνε άκυρο. Σκέψου μάλιστα μήπως πάρεις και μια απόσταση από τα social media για να μην αφήσεις χώρο στη ζήλια να τρυπώσει. Άσε που μια αποτοξίνωση από την οθόνη θα ενισχύσει την προσοχή σου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Σεισμός στη Φυλή
17 Νοεμβρίου 2024 -
Αλεξοπούλου κατά Σαμαρά: «Ανθέλληνες υπάρχουν πολλοί! Σαμαράς όμως ένας»
17 Νοεμβρίου 2024 -
Πάπας Φραγκίσκος: Να διερευνηθεί αν έχει διαπραχθεί γενοκτονία στη Γάζα
17 Νοεμβρίου 2024
ΣΧΟΛΙΑ