Μοσχαράκι Κοκκινιστό Με Πουρέ Μελιτζάνας | PellaNews

Μοσχαράκι Κοκκινιστό Με Πουρέ Μελιτζάνας

Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας, ένα φαγητό που πραγματικά ξεχωρίζει και θα το θυμάστε για πάντα! Με καταγωγή από την Πόλη, μπορεί να το συναντήσετε ως “Χουνκιάρ Μπεγιεντί”. Το ανατολίτικο όνομά του σημαίνει “‘Οπως αρέσει στο Σουλτάνο”, γεγονός που υποδηλώνει την νοστιμιά του! Ετοιμαστείτε να ακολουθήσετε προσκεκτικά τα βήματα της συνταγής και να ετοιμάσετε το πιο απίθανο κοκκινιστό μοσχαράκι!

Για το μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας θα χρειαστείτε

2 κιλά χτένι μοσχαρίσιο

2 κ.τ.σ αλεύρι

2 κρεμμύδια μέτρια

3  καρότα

3 κλωναράκια σέλερυ

2 κ.τ.σ πελτέ ντομάτας

2 σκελίδες σκόρδο

1 συσκευασία των 400 γρ ντομάτα κον κασέ

2 κύβους μοσχάρι ή λαχανικών

1 κ.τ.σ ζάχαρη

200ml κρασί κόκκινο

100 γρ βούτυρο γάλακτος

2 κ.τ.σ ελαιόλαδο

5 κόκκους μπαχάρι

1 μεγάλο ξυλάκι κανέλας

3 φύλλα δάφνης

αλάτι, πιπέρι

2 λίτρα νερό

Για τον πουρέ καπνιστής μελιτζάνας

6 μελιτζάνες φλάσκες

2 κ.τ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.τ.σ βούτυρο γάλακτος

300 μλ γάλα

200 γρ τυρί κασέρι

½ κ.γ. μοσχοκάρυδο

Αλάτι, πιπέρι

Μοσχαράκι Κοκκινιστό Με Πούρε Μελιτζάνας – Συνταγή

Κόβουμε το χτένι μας σε μερίδες.

Κόβουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τις σκελίδες σκόρδο.

Κόβουμε το σέλερυ και το καρότο σε κομμάτια.

Αλευρώνουμε, αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια κρέατος και

Σοτάρουμε σε μια μεγάλη πλατιά κατσαρόλα  σε βούτυρο γάλακτος απ’ όλες τις πλευρές να θωρακιστεί καλά.

Αφαιρούμε απ’ την κατσαρόλα μας το κρέας και βάζουμε το κρεμμύδια, σκόρδο, καρότο, σέλερυ και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε τον τοματοπολτό ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.

Αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε το κρέας πάλι στην κατσαρόλα, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά μας.

Προσθέτουμε τον ζωμό και το νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι. Βράζουμε για 2 ώρες σε μέτρια φωτιά και ελέγχουμε αν θα χρειαστεί νερό.

Πουρές Καπνιστής Μελιτζάνας – Εκτέλεση

Τρυπάμε με ένα πιρούνι τις μελιτζάνες μας και τις βάζουμε σε ένα ταψί και στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.

Τις βγάζουμε απ’ τον φούρνο και τις ανοίγουμε στα δυο και με ένα κουτάλι αφαιρούμε το εσωτερικό της πηγαίνοντας μέχρι το δέρμα της και προσπαθώντας να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερο από το υλικό που είναι πάνω στο δέρμα της χωρίς φυσικά το καμένο δέρμα

Με ένα μαχαίρι κόβουμε την ψημένη ψίχα της μελιτζάνας και την πολτοποιούμε καλά αφήνοντας και μερικά κομματάκια.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο γάλακτος και το αλεύρι και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά

Προσθέτουμε το ζεστό γάλα και όταν δημιουργηθεί η μπεσαμέλ βάζουμε και την πολτοποιημένη μελιτζάνα και την ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί

Τρίβουμε το μοσχοκάρυδο και το τριμμένο κασέρι

Ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και αλοτοπιπερώνουμε

Ο πουρές μας είναι έτοιμος!

Τον απλώνουμε σε ένα πιάτο και επάνω του βάζουμε το κοκκινιστό μοσχαράκι, περιχύνουμε με την σάλτσα του και πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σερβίρουμε τον πουρέ και από πάνω το μοσχαράκι μας!

πηγή:petros-syrigos.com