close search results icon

ΣΥΡΙΖΑ: Στο τέλος θα μείνουν μόνο ο Κασσελάκης με τον Πολάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Στο τέλος θα μείνουν μόνο ο Κασσελάκης με τον Πολάκη

Αιφνιδίασε το επιτελείο Κασσελάκη η αποχώρηση του Γιάννη Δραγασάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ, με τους συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να φοβούνται ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, αλλά αποτελεί την αρχή σειράς αποχωρήσεων που θα ακολουθήσουν.

Το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι από χθες πολύ βαρύ. Ο Γιάννης Δραγασάκης αποτελεί μέρος της ιστορικής ηγεσίας του κόμματος και η επιλογή της Κουμουνδούρου του Στέφανου Κασσελάκη να προβεί σε απαξιωτική ανακοίνωση και να δώσει εντολή στα trolls του κόμματος να του επιτεθούν στα social media, έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Το γεγονός δε ότι το υστερόγραφο της ανακοίνωσης της Κουμουνδούρου για τον Γιάννη Δραγασάκη είναι «αυτή τη φορά ο κ. Δραγασάκης δεν έθεσε θέμα ηγεσίας όπως είχε προϊδεάσει πριν μήνες…», πέραν της προδήλου ειρωνείας, στέλνει και το μήνυμα ότι και οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του κ. Κασσελάκη θεωρούν ότι είναι ισχυρός και δεν θέτουν θέμα ηγεσίας…

Δεν υπάρχει ωστόσο καμία αμφιβολία ότι η αποχώρηση Δραγασάκη και η αντίδραση της Κουμουνδούρου αποτελούν συνέχεια της σύγκρουσης Κασσελάκη – Τσίπρα η οποία εντείνεται, διαψεύδοντας όσους μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας έκαναν λόγο για ανακωχή.

Η επιλογή της Κουμουνδούρου που προκάλεσε αντιδράσεις είναι ότι αποδίδει περίεργα κίνητρα στον Γιάννη Δραγασάκη, συνδέοντας την αποχώρησή του με την υπόθεση της συγχώνευσης της Attica Bank με την Παγκρήτια και την αντίδραση Κασσελάκη

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «Αριστερά σημαίνει σύγκρουση με τις πανίσχυρες εταιρίες ενέργειας. Σύγκρουση με όσους λειτουργούν ενάντια στο δημόσιο συμφέρον. Οπως έγινε στην περίπτωση της Attica Bank, που ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο πρόεδρός του έφεραν στη δημοσιότητα, αδιαφορώντας για όσους ενδεχομένως “ενοχληθούν” επειδή δεν διατηρήθηκε το “σιωπητήριο” μπροστά στη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας. Αριστερά σημαίνει να διατηρείς μια ξεκάθαρη κι αυστηρή στάση απέναντι στην αισχροκέρδεια των τραπεζών, που δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης των προθέσεών σου» ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

Ακρως ειρωνικός για τον Γιάννη Δραγασάκη ήταν και ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος σε ανάρτησή του σχολιάζοντας την αποχώρηση Δραγασάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ έγραψε «μαύρη μέρα για την Τράπεζα της Ελλάδας σήμερα», θέλοντας να αναδείξει την καλή σχέση Δραγασάκη – Στουρνάρα, τα χρόνια που εκείνος είχε μέτωπο με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

«Η αποχώρηση του Γιάννη Δραγασάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν με βρίσκει σύμφωνη. Κανείς όμως δεν μπορεί να ξεχνά τη μακρόχρονη, ηθική και συνεπή διαδρομή του στην Αριστερά και την τεράστια συνεισφορά του στην κυβερνητική μας πορεία», έγραψε στο Χ, η Ολγα Γεροβασίλη.

«Η απαξίωση των συντρόφων όταν χωρίζουν οι δρόμοι μας είναι ξένη στον δικό μου κώδικα αρχών και αξιών» τόνισε και ο Κώστας Ζαχαριάδης, με τον πρώην αναπληρωτή γραμματέα του κόμματος, Γ. Βασιλειάδη, να σχολιάζει: «Προσυπογράφω κάθε λέξη. Οι διαφωνίες μας, όλα αυτά τα χρόνια, πολλές. Ο σεβασμός δεδομένος».

Στη δήλωση παραίτησης ο Γιάννης Δραγασάκης επιτίθεται ευθέως στον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ αφήνει υπόνοιες ότι ήδη ετοιμάζεται νέο κόμμα στην Αριστερά.

«Παρέλαβε ένα αριστερό κόμμα με προβλήματα & “παραδίδει” πολύ περισσότερα προβλήματα χωρίς αριστερό κόμμα» γράφει ο κ. Δραγασάκης χαρακτηριστικά και υποστηρίζει ότι «οι εξελίξεις κάνουν αναγκαίο ένα νέο μαζικό, λαϊκό κόμμα της Αριστεράς».

«Η συζήτηση που άνοιξε, με πρωτοβουλία της ηγεσίας, για ‘μαύρα ταμεία’ αποτελεί τεράστια προσβολή για τα χιλιάδες μέλη του κόμματος που προσέφεραν ανιδιοτελώς & με το υστέρημά τους κρατούσαν όλα αυτά τα χρόνια το κόμμα όρθιο & τα γραφεία του ανοιχτά. Ηταν ένα μεγάλο δώρο στη Δεξιά & όλους όσοι υποστηρίζουν ότι “όλοι είναι το ίδιο”» γράφει ο Γιάννης Δραγασάκης για τον Στέφανο Κασσελάκη και συνεχίζει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, με την παρούσα ηγεσία, δεν μπορεί να επιλύσει προβλήματα ταυτότητας, στρατηγικής & δημοκρατικής λειτουργίας που αντιμετώπιζε & από πριν. Θα είναι, για το λόγο αυτόν, σε μια κρίση διαρκείας».

eleftherostypos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ