close search results icon

Ταξί / «Αντάρτικο» για την ειδική σήμανση για τα POS

Η εν λόγω σήμανση θα πρέπει να κολληθεί σε όλα τα ταξί της χώρας.

Ταξί / «Αντάρτικο» για την ειδική σήμανση για τα POS

Την έντονη αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί προκάλεσε η αποστολή εκ μέρους της ΑΑΔΕ της νέας ειδικής σήμανσης πληρωμών με POS.

Η εν λόγω σήμανση θα πρέπει να κολληθεί σε όλα τα ταξί της χώρας, στην πίσω δεξιά πόρτα, και θα ενημερώνει τους πελάτες ότι ο οδηγός δέχεται πληρωμή με τραπεζική κάρτα.
Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία βάλλει κατά του υπουργείου Οικονομικών, χαρακτηρίζει μάλιστα «έκτρωμα» την σχετική σήμανση αφού θεωρεί ότι έχουν πολύ μεγάλη διάσταση και είναι επικίνδυνα για την ασφάλεια των πελατών.

Καλεί δε όλους τους οδηγούς ταξί να μην την παραλαμβάνουν.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και ΑΑΔΕ προωθούν νέα ρύθμιση για την παραλαβή του αυτοκόλλητου σήματος από τους οδηγούς ταξί με τη σχετική απόφαση να εκδίδεται το προσεχές διάστημα και να ορίζει νέα διαδικασία και νέα προθεσμία για την επικόλληση του σήματος στα ταξί.

Αναλυτική, η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ταξί αναφέρει:

«Ήρθε στην Ομοσπονδία ειδοποίηση μέσω της ΑΑΔΕ, για παραλαβή των αυτοκόλλητων ταμπελών με την σήμανση ότι, δέχονται τα ταξί πληρωμή μέσω pos και iris.

Η Ομοσπονδία από την πρώτη στιγμή που δημοσιεύτηκε η απόφαση για την τοποθέτηση αυτής της σήμανσης με το καρτελάκι ‘έκτρωμα’ των 25 Χ 12cm στην πίσω δεξιά πόρτα του οχήματος κατέστησε σαφές ότι, ήταν αρνητική και παρόλο που μπήκε στη διαδικασία συσκέψεων και την τηλεδιασκέψεων με το Υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ, για να αλλάξει το σημείο τοποθέτησης και των διαστάσεων, προτείνοντας διαφορετικά σημεία, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση.

Για αυτό οφείλαμε να τους ενημερώσουμε για άλλη μια φορά με σχετικό έγγραφο ότι, δεν είμαστε αρνητικοί στη σήμανση για την σωστή ενημέρωση του επιβάτη, αλλά είμαστε κάθετα αρνητικοί στην συγκεκριμένη σήμανση, η οποία λόγω μεγέθους και τοποθεσίας επικόλλησης είναι ξεκάθαρα επικίνδυνη ως προς την καλή οδική συμπεριφορά των συναδέλφων και θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών, λόγω του ότι κόβουν μεγάλο μέρος από το οπτικό πεδίο του εκάστοτε οδηγού, κρύβοντας την ορατότητα από την πίσω δεξιά πόρτα και για αυτούς τους λόγους αρνούμαστε την παραλαβή των αυτοκόλλητων ταμπελών προς επικόλληση στα οχήματα ταξί.

Καλούμε και όλους τους συναδέλφους, να μην προμηθεύονται αυτοκόλλητα τα οποία τους δίνουν οι λογιστές τους ή οποιοσδήποτε άλλος ιδιώτης, διότι δεν έχουνε καμία νομική ισχύ.

Όλος ο κλάδος των ταξί έχει καθολικά εναρμονιστεί με την σχετική νομοθεσία που αφορά την αποδοχή πληρωμών μέσω POS αλλά και μέσω IRIS εδώ και μήνες.

Είναι καιρός να σταματήσει αυτή η αναίτια στοχοποίηση του κλάδου μας, που μόνο συνεχόμενη αναστάτωση φέρνει, από την στιγμή που ακολουθούνται οι νόμοι και οι διατάξεις που μας αφορούν, μέσα στα χρονικά πλαίσια που ΑΥΤΟΙ ΟΡΙΖΟΥΝ να πάνε να ψάξουν για εξιλαστήρια θύματα αλλού».

πηγή: tvxs.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ