Τελέστηκε η περιφορά του Επιταφίου στην Ιερά Μονή Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στη Γρίβα Γουμενίσσης

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής η Ιερά Ακολουθία και η περιφορά του Επιταφίου στην Ιερά Μονή Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στη Γρίβα Γουμενίσσης.

Στην κατανυκτική τελετή προεξήρχε ο Ηγούμενος της Μονής, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων, ο οποίος με λόγους πνευματικούς κάλεσε τους πιστούς να βιώσουν το Άγιο Πάθος του Κυρίου με ταπείνωση και πίστη.

Η περιφορά του Επιταφίου πραγματοποιήθηκε εντός του προαύλιου χώρου της Μονής, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και ευλάβειας, με τη συμμετοχή πλήθους προσκυνητών από την ευρύτερη περιοχή. Οι πιστοί ακολούθησαν τη λιτανεία κρατώντας αναμμένα κεριά, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο την Ταφή του Θεανθρώπου.

Η Ιερά Μονή, στολισμένη με ευλάβεια και μελωδικά καλύσματα Βυζαντινής μουσικής, αποτέλεσε τόπο προσευχής και περισυλλογής για όλους όσοι έσπευσαν να ζήσουν το μοναδικό κλίμα της Μεγάλης Παρασκευής.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Με λαμπρότητα η περιφορά του Επιταφίου στην Έδεσσα
19 Απριλίου 2025 -
Η Πρώτη Ανάσταση στην Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ
19 Απριλίου 2025
ΣΧΟΛΙΑ