close search results icon

Τελετές για την Φλόγα Αγάπης σε Πέλλα και Γιαννιτσά

Τελετές για την Φλόγα Αγάπης σε Πέλλα και Γιαννιτσά

Τελετές για την Φλόγα Αγάπης σε Πέλλα και Γιαννιτσά.  Ο Δήμος Πέλλας με ανακοίνωση του αναφέρει:

 Δώρο ζωής η αιμοδοσία! - Ο Δήμος Πέλλας συμμετείχε στην 22η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών


🔹 "Η σημερινή ημέρα είναι μια γιορτή αλληλεγγύης και προσφοράς. Μέσα από την αιμοδοσία, δίνουμε ζωή, χαρίζουμε ελπίδα και αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι ο εθελοντισμός είναι δύναμη που ενώνει τις κοινωνίες μας». Αυτό το μήνυμα έστειλε ο Δήμαρχος Πέλλας Στάθης Φουντουκίδης στην τελετή για την Φλόγα Αγάπης που διοργάνωσε ο Δήμος το Σάββατο στην Πέλλα και στα Γιαννιτσά, στα πλαίσια της 22ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.).

fb-img-1726992609355.jpg


🔹 Εθελοντές αιμοδότες και πολίτες συμμετείχαν στην Τελετή Αφής της Φλόγας της Αγάπης το Σάββατο στις 6.30 το απόγευμα, που ξεκίνησε από το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην πλατεία της Πέλλας, συνεχίστηκε με την πορεία προς το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας και την Αφή της Φλόγας. «Εδώ ανάμεσα στα σπουδαία ευρήματα που αναδεικνύουν την ιστορία της αρχαίας Πέλλας και της Μακεδονίας, συνδέεται το παρελθόν με το παρόν, η κληρονομιά μας με τις αξίες που συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε. Ας κρατήσουμε τη φλόγα της εθελοντικής αιμοδοσίας ζωντανή και ας συνεχίσουμε να προσφέρουμε ανιδιοτελώς, όπως έκαναν και οι πρόγονοί μας, γράφοντας έτσι τη δική μας ιστορία προσφοράς και αλληλεγγύης», τόνισε ο κ. Φουντουκίδης στον σύντομο χαιρετισμό του στο Μουσείο της Πέλλας.

fb-img-1726992598575.jpg


🔹 Στην τελετή της Πέλλας παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Πέλλας και Πολιτισμού Ευφροσύνη Μερεμητσάκη, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Κοινωνικής Πολιτικής Θέμης Μάγγος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πέλλας Δημήτρης Μαρκόπουλος και Κοινοτικοί Σύμβουλοι.

🔹 Στη συνέχεια, από το Δημαρχείο Γιαννιτσών, στις 8.00 μ.μ., ξεκίνησε η Τελετή Λήξης, όπου πλήθος πολιτών και εθελοντών συνόδευσαν με λαμπαδηφορία τη Φλόγα της Αγάπης με πορεία προς τον πεζόδρομο. Στην πλατεία ΕΠΟΝ ο Δήμαρχος Πέλλας, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε: «Ο σκοπός της λαμπαδηδρομίας είναι να θυμίσει σε όλους ότι το αίμα είναι κάτι που δίνεται, όχι για να χαθεί αλλά για να σωθούν ζωές. Αυτή είναι η πραγματική δύναμη της εθελοντικής αιμοδοσίας. Κάθε εθελοντής αιμοδότης είναι ήρωας. Ένας ήρωας της καθημερινότητας , που χωρίς να ζητήσει ανταλλάγματα, προσφέρει ανιδιοτελώς τη βοήθειά του. Αυτοί οι αφανείς ήρωες κρατούν τη φλόγα της ανθρωπιάς αναμμένη. Επιτρέψτε μου να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω από καρδιάς τους διοργανωτές της λαμπαδηδρομίας, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών καθώς και τους τοπικούς φορείς και συλλόγους που συνεργάστηκαν. Χωρίς τη δική τους αφοσίωση και οργάνωση, δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η σημερινή εκδήλωση». Και κατέληξε ως εξής: «Αυτό το γεγονός, μας καλεί όλους να δεσμευτούμε να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια μακροπρόθεσμα. Δεν αρκεί να είμαστε εδώ σήμερα και να συμμετέχουμε στη γιορτή. Το αληθινό νόημα βρίσκεται στο να μετατρέψουμε αυτή τη συγκινητική εμπειρία σε μια μακροχρόνια δέσμευση. Γιατί κάθε φορά που δίνουμε αίμα, δίνουμε ελπίδα σε όσους το έχουν ανάγκη. Η πόλη μας τα Γιαννιτσά μπορεί να γίνει πρότυπο προσφοράς και αλληλεγγύης. Όπως αποδεικνύεται σήμερα, έχουμε τη δύναμη να κινητοποιηθούμε και να υποστηρίξουμε αυτό το σπουδαίο γεγονός. Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα σταθερό δίκτυο εθελοντών αιμοδοτών , που θα είναι πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν. Ας δείξουμε στα παιδιά μας ότι η προσφορά είναι το θεμέλιο μιας υγιούς κοινωνίας.»

🔹 Στην Τελετή των Γιαννιτσών, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Κοινωνικής Πολιτικής Θέμης Μάγγος, εκπρόσωπος του Περιφερειακού Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού Νάουσας, η γιατρός του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Γιαννιτσών Κωνσταντίνα Ξέρα η οποία απηύθυνε χαιρετισμό, εθελοντές αιμοδότες και πλήθος πολιτών.

Από το Γραφείο Τύπου

#Δήμος_Πέλλας #Λαμπαδηδρομία_2024

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ