close search results icon

Θεσμική εκτροπή δεν είναι ο Αυγενάκης

του Κυριάκου Θωμαΐδη. 

*του Κυριάκου Θωμαΐδη

Οι κουτσαβακισμοί Αυγενάκη ήταν γνωστοί εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ειδικά από τότε που έγινε υφυπουργός. Γράφει ο Κυριάκος Θωμαΐδης.

Ο Ηράκλειτος έλεγε «μοίρα μας, ο χαρακτήρας μας». Την είχε στο χαρακτήρα του την αλαζονεία ο βουλευτής. Όταν όμως ανέλαβε και υπουργικά καθήκοντα, έγινε χειρότερος. Αντιμετώπιζε τους άλλους λες και ήταν σκουπίδια.

Εχουν γράψει ιστορία οι ακρότητες του Αυγενάκη, ο οποίος κάποια στιγμή κλείδωσε στο γραφείο του έναν κρατικό υπάλληλο προκειμένου να υπογράψει με το στανιό μια σύμβαση! Όταν χρηματοδοτούσε σωματεία, απαιτούσε από τους εκπροσώπους τους να εκδίδουν ευχαριστήριες ανακοινώσεις προς τον μέγα πολιτικό. Λες και τα λεφτά έβγαιναν από την τσέπη του.

Η στήλη θα μπορούσε να ασχοληθεί επί μακρόν με περιστατικά που κατέγραψε κατά τη διάρκεια της υπουργικής θητείας του βουλευτή Ηρακλείου. Δεν θα το κάνει γιατί τον πεσμένο ουδέποτε τον χτυπάς. Το ζήτημα είναι να του ασκείς κριτική όταν βρίσκεται στην εξουσία.

Πολύ σημαντικότερο θέμα είναι ότι ο δυστυχής υπάλληλος του αεροδρομίου δεν τόλμησε τη στιγμή του συμβάντος και παρά την παρουσία των αστυνομικών, να υποβάλλει μήνυση. Σκέφτηκε ότι αν το κάνει, μπορεί να χάσει τη δουλειά του. Κι αυτό είναι το χειρότερο εκφυλιστικό σύμπτωμα της σύγχρονης ελληνικής δημοκρατίας.

Ο συνταγματικός ρόλος του βουλευτή είναι να υπηρετεί τον πολίτη. Στο Βενιζέλος συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Ο βουλευτής απαιτούσε από τον πολίτη να τον υπηρετήσει. Και μάλιστα να παρανομήσει!

* η συνέχεια του άρθρου στο sdna.gr:

https://www.sdna.gr/politiko-deltio/politiki/1214354_thesmiki-ektropi-den-einai-o-aygenakis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ