close search results icon

Θεσσαλονίκη: 50χρονος επιτέθηκε με τσεκούρι στα αυτοκίνητα των γειτόνων του – Απειλούσε ότι θα τους σκοτώσει

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 50χρονος πίστευε ότι οι γείτονες τον παρακολουθούσαν.

Θεσσαλονίκη: 50χρονος επιτέθηκε με τσεκούρι στα αυτοκίνητα των γειτόνων του – Απειλούσε ότι θα τους σκοτώσει

Ένα σοβαρό περιστατικό βίας έλαβε χώρα στη Σταυρούπολη πριν από λίγες ημέρες, όταν ένας 50χρονος άνδρας, φερόμενος να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, προκάλεσε πανικό στη γειτονιά του. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο δράστης κρατώντας ένα τσεκούρι στα χέρια του επιτέθηκε σε αυτοκίνητα γειτόνων και προχώρησε σε απειλές για τη ζωή τους.

Το πρωί της 7ης Σεπτεμβρίου, ο 50χρονος άνδρας εμβόλισε με το αυτοκίνητό του το σταθμευμένο όχημα του γείτονά του κάτω από την πολυκατοικία. Αμέσως μετά, βγήκε από το όχημα κρατώντας ένα τσεκούρι μήκους 36 εκατοστών και άρχισε να καταστρέφει το Ι.Χ. του 63χρονου γείτονα, καθώς και το αυτοκίνητο του 39χρονου γιου του.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 50χρονος πίστευε ότι οι γείτονες τον παρακολουθούσαν, γεγονός που τον οδήγησε στο βίαιο ξέσπασμα. Πατέρας και γιος άκουσαν τον θόρυβο από τα χτυπήματα του τσεκουριού και βγήκαν στο μπαλκόνι για να δουν τι συμβαίνει. Με έκπληξη είδαν τον γείτονά τους να καταστρέφει τα αυτοκίνητά τους και άρχισαν να του φωνάζουν για να σταματήσει.

Μετά την καταστροφή των αυτοκινήτων, ο δράστης κινήθηκε προς την είσοδο της πολυκατοικίας, συνεχίζοντας την καταστροφική του μανία. Έσπασε την τζαμαρία της εισόδου και άρχισε να φωνάζει ότι θα ανέβει στο διαμέρισμα για να σκοτώσει τον 63χρονο και την οικογένειά του.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε άμεσα από τους παθόντες, αλλά μέχρι να φτάσει στο σημείο, οι γείτονες προσπάθησαν να ηρεμήσουν τον 50χρονο. Τελικά, ένας συγγενής του άνδρα κατάφερε να τον καθησυχάσει πριν η κατάσταση βγει εκτός ελέγχου.

Ο 50χρονος συνελήφθη από τις αρχές και μεταφέρθηκε στο τμήμα, όπου του ασκήθηκε δίωξη από τον εισαγγελέα. Η υπόθεση παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Παρά τις καταθέσεις των θυμάτων, η δίκη αναβλήθηκε για τις αρχές Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φθορές που προκάλεσε ο άνδρας στα δύο αυτοκίνητα ξεπερνούν τις 4.000 ευρώ, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να οδηγηθεί σε ψυχιατρική εξέταση.

Το περιστατικό αυτό δεν είναι το πρώτο πρόβλημα που προκάλεσε ο 50χρονος στην περιοχή. Γείτονες αναφέρουν ότι και στο παρελθόν είχε δημιουργήσει εντάσεις, αλλά ποτέ σε τόσο σοβαρό επίπεδο.

Πηγή: enikos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ