close search results icon

Θεσσαλονίκη: «Απλησίαστες οι καφετέριες» – Υψηλές θερμοκρασίες…ακόμα πιο υψηλός ο Φ.Π.Α

Έχει περάσει πάνω από εβδομάδα από την εγκύκλιο που εξέδωσε η ΑΑΔΕ.

Μειωμένη είναι η κίνηση στις καφετέριες της Θεσσαλονίκης το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Βασικοί λόγοι της μείωσης είναι τόσο οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην πόλη, όσο και η αύξηση του Φ.Π.Α.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΟΒΙΑΣ

Έχει περάσει πάνω από εβδομάδα από την εγκύκλιο που εξέδωσε η ΑΑΔΕ σχετικά με την σημαντική αύξηση του Φ.Π.Α, στον καφέ όταν είναι σερβιριζόμενος προσθέτοντας ένα ακόμη «ζόρι» σε μια από τις αγαπημένες συνήθειες του Έλληνα.

Η αφόρητη ζέστη σε συνδυασμό με το νέο μέτρο ακρίβειας που θεσμοθετήθηκε στην επιτόπια κατανάλωση του καφέ «αδειάζουν» τις καφετέριες, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που για να γλυτώσουν λίγα χρήματα θα προτιμήσουν να πάρουν τον καφέ τους στο χέρι.

Τα 38άρια απωθούν τον κόσμο από τις καφετέριες

Ο ιδιοκτήτης πολυσύχναστου καταστήματος εστίασης στην ανατολική Θεσσαλονίκη, Λύσανδρος Γευγελίδης, αναφέρει στο ThessΤoday πως «σίγουρα η αύξηση του Φ.Π.Α. θα μας ‘’γονατίσει’’ για ακόμη μια φορά μετά και από την αύξηση που είχαμε πριν αρκετό καιρό στα αναψυκτικά».

Ωστόσο όπως συμπληρώνει «δεν είναι μόνο αυτό που δημιουργεί πρόβλημα στα καταστήματα εστίασης. Οι υψηλές θερμοκρασίες δεν ευνοούν τον κόσμο να βγει από το σπίτι του και να έρθει σε μια καφετέρια για να πιει τον καφέ του. Αυτό και σε συνδυασμό με την αύξηση του συντελεστή του Φ.Π.Α κάνουν την κατάσταση ‘’απλησίαστη’’».

Στροφή στο take away;

O πρόεδρος της ένωσης εστιατόρων, ψητοπωλών και καφέ μπαρ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Φιλοκώστας ανέφερε στο ThessToday πως δεν σκοπεύουν οι επιχειρήσεις να απορροφήσουν την αύξηση, ενώ σχετικά με την επιτόπια κατανάλωση σημείωσε πως θα επηρεαστούν περισσότερο οι οικονομικά ασθενέστεροι καταναλωτές.

Συγκεκριμένα δήλωσε πως «αυτοί που είναι να καθίσουν να πιούν τον καφέ τους στο μαγαζί θα καθίσουν και ας είναι πιο ακριβός ο καφές 40 με 50 λεπτά. Αυτοί οι οποίοι θα επηρεαστούν σίγουρα είναι οι άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν την δυνατότητα να δώσουν έξτρα 50 λεπτά για να απολαύσουν την καθημερινή τους συνήθεια και σίγουρα τότε θα στραφούν στην λύση του take away».

πηγή: thesstoday.gr - ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΟΒΙΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ