close search results icon

Θεσσαλονίκη: Ημερίδα για την υπογεννητικότητα στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου

Στην Πλατεία Αριστοτέλους 4. 

Θεσσαλονίκη: Ημερίδα για την υπογεννητικότητα στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου

Στοιχεία σοκ αναμένεται να παρουσιαστούν στην 11η ημερίδα της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας Θεσσαλονίκης η οποία θα φιλοξενηθεί το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, από το πρωι ως το μεσημέρι, στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, στην Πλατεία Αριστοτέλους 4 με θέμα την «ΥΠΟΓΕΝΝΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ».

Να σημειωθεί ότι ύστερα από έρευνες των Ηνωμένων Εθνών εκτιμάται ότι μέχρι το 2050 το 35% του πληθυσμού της Ελλάδας θα είναι συνταξιούχοι! Στην ημερίδα ειδικοί επιστήμονες θα παρουσιάσουν στοιχεία για την απότομη πτώση των γεννήσεων και ταυτόχρονα για μια παροδική αύξηση των γεννήσεων (χρονολογίες, αίτια κλπ). Τα συγκεκριμένα στοιχεία επιβεβαιώνουν ορισμένες εκτιμήσεις για τη δημογραφική πορεία της χώρας μας ότι «το 2050 θα απαριθμούμε μόλις 8.000.000 κάτοικοι ενώ το 36% αυτών των κατοίκων θα είναι πάνω από 65 ετών».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ημερίδα επικοινωνήστε με την Δρ Βιολέττα Βαΐτση Μαιευτήρα - Γυναικολόγο (Violetta Vaitsi MD, PHD Obstetrician Gynecologist) 6944 916 266

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ