close search results icon

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε και διεκόπη εκ νέου η δίκη για τον θάνατο του Νάσου Κωνσταντίνου

«Να μην ξεχαστεί η μνήμη του», ανάφερε ο πατέρας του.

Ξεκίνησε σήμερα και διεκόπη για την επόμενη εβδομάδα η δευτεροβάθμια εκδίκαση για τον θάνατο του 24χρονου οπαδού του ΠΑΟΚ από την Κύπρο, Νάσο Κωνσταντίνου τον Απρίλιο του 2017.

Η διακοπή έγινε λόγω κωλύματος του δικαστηρίου, οπότε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης θα συγκροτηθεί ξανά την επόμενη εβδομάδα.

Στο εδώλιο κάθονται δυο νεαροί οπαδοί του Ηρακλή, οι οποίοι πρωτοδίκως είχαν καταδικασθεί για θανατηφόρα έκθεση από κοινού, ενώ το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους και για το πλημμέλημα της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού. Του επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης εννέα ετών και οκτώ μηνών, ωστόσο είχαν αφεθεί ελεύθεροι ύστερα από την έφεση που υπέβαλαν.

Έπειτα από την διακοπή ο πατέρας του αδικοχαμένου Νάσου προέβη σε δηλώσεις λέγοντας: «Ζητάμε δικαίωση. Να μην ξεχαστεί η μνήμη του παιδιού μου».

Ο ίδιος ευχαρίστησε τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που κρατάνε άσβεστη τη μνήμη του Νάσου. «Αυτό που μας έχει μείνει είναι η μεγάλη οικογένεια του ΠΑΟΚ. Η ψυχή του Νάσου έχει μείνει στη Θεσσαλονίκη», ανέφερε ο ίδιος.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Ήταν 27 Απριλίου του 2017, όταν ο 24χρονος ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη από τον τόπο καταγωγής του, την Πάφο της Κύπρου, για να παρακολουθήσει αγώνα της αγαπημένης του ομάδας για το θεσμό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Επιστρέφοντας από το γήπεδο της Τούμπας και στο ύψος της Οδοντιατρικής Σχολής, ο νεαρός δέχθηκε επίθεση από κουκουλοφόρους. Στην προσπάθειά του να ξεφύγει, επιχείρησε να διασχίσει κάθετα την οδό Αγίου Δημητρίου αλλά παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα. Νοσηλεύτηκε με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και στις 4 Μαΐου υπέκυψε στα τραύματά του, χάνοντας τη μάχη για τη ζωή.

πηγή: makthes.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ