close search results icon

Τι εξετάζουν οι αρχές: Το μυστήριο με το κινητό του Αμερικάνου που παραμένει άφαντος για 19 μέρες στην Αμοργό

Σβήνουν οι ελπίδες...

Ένα πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει την υπόθεση εξαφάνισης του Αμερικανού τουρίστα Άλμπερτ Κάλιμπετ, ο οποίος αγνοείται εδώ και 19 ημέρες στην Αμοργό.

Παρά τις εξονυχιστικές έρευνες των Αρχών και της οικογένειας του 59χρονου συνταξιούχου αστυνομικού, δεν έχει βρεθεί ακόμα το παραμικρό ίχνος, γεγονός που προκαλεί τεράστια ερωτηματικά.

Χάθηκε ξαφνικά

Ο Αμερικανός τουρίστας το πρωί της Τρίτης (11/6) ξεκίνησε για πεζοπορία από την Αιγιάλη με προορισμό την Καταπόλα, μία διαδρομή περίπου 4 ωρών, με αρκετά δύσκολα μονοπάτια.

Ήταν μία διαδρομή που είχε κάνε αρκετές φορές, ενώ οι μαρτυρίες μιλούν για έναν άνθρωπο με εξαιρετική φυσική κατάσταση.

Το τελευταίο ίχνος του είναι μία φωτογραφία με την πινακίδα του μονοπατιού που έστειλε στην αδερφή του στις 7:20, κι έκτοτε δεν υπάρχει ούτε ένα ίχνος που να οδηγεί τις αρχές κάπου.

Στρέφονται στα κινητά

Η σύντροφος του, Ντέμπι Λεσάν ταξίδεψε στην Αμοργό από την πρώτη μέρα της εξαφάνισης του και κάνει την δική της έρευνα, με drones, ειδικούς σκύλους και διασώστες που έφερε από τις ΗΠΑ και οι οποίοι ειδικεύονται σε τέτοιες αναζητήσεις, όμως μέχρι στιγμής δεν έχε βρεθεί το παραμικρό σημάδι.

Ο Κάλιμπετ είχε μαζί του δύο κινητά τηλέφωνα, μία συσκευή με γαλλικό αριθμό και μία με αμερικανικό και εκεί πλέον στρέφονται οι έρευνες από τις αρχές, που θέλουν να βρουν το τελευταίο σημείο στο οποίο τα δύο κινητά τηλέφωνα εξέπεμψαν σήμα.

Σβήνουν οι ελπίδες

Ωστόσο, μιλάμε για μία εξαιρετικά αργή διαδικασία, λόγω και γραφειοκρατικών θεμάτων που έχει προκαλέσει εκνευρισμό και σύντροφου του Αμερικανού αγνοούμενου, που δήλωσε πως: «μιλήσαμε με δικηγόρο, όμως δεν έχουμε καταφέρει να πάρουμε ακόμα τα δεδομένα από το κινητό», προσθέτοντας πως είναι ένα ζήτημα στο οποίο δεν κατάφερε να συνεισφέρει ούτε η αμερικανική πρεσβεία.

Τα drones «χτενίζουν» καθημερινά όλο το νησί, επικεντρώνοντας στο μονοπάτι που ακολούθησε ο Αμερικανός τουρίστας, ωστόσο μετά από 19 ημέρες οι έρευνες παραμένουν άκαρπες, με τις ελπίδες να βρεθεί κάτι να είναι κάθε μέρα όλο και λιγότερες.

πηγή: instanews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ