close search results icon

Τι υποστηρίζουν οι Κροάτες, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας τους

Μάλιστα, αναδεικνύουν και το ενδεχόμενο, ο 29χρονος να τραυματίστηκε κατά λάθος από οπαδό της ΑΕΚ!

Τρεις δικηγόροι έχουν αναλάβει την υπεράσπιση στην Ελλάδα των νεοναζί οπαδών από την Κροατία, όπως μεταδίδουν τα εγχώρια μέσα ενημέρωσης, τα οποία σκιαγραφούν την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσουν οι κατηγορούμενοι για σειρά κακουργημάτων και πλημμελημάτων, μετά τα σοβαρά επεισόδια της περασμένης Δευτέρας, έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια, που στιγματίστηκαν έτι περαιτέρω από τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Σύμφωνα για παράδειγμα με το RTL, οι χούλιγκανς των Bad Blue Boys υποστηρίζουν ότι δε χρησιμοποιούν σκληρά όπλα που είναι ικανά να επιφέρουν τον θάνατο, όπως μαχαίρια ή πιστόλια, γιατί δεν επιδιώκουν να σκοτώσουν και σαν επιχείρημα αναφέρουν ότι στα επεισόδια του περασμένου Σεπτεμβρίου στο Μιλάνο, Κροάτες οπαδοί ήταν που τραυματίστηκαν από μαχαίρια και όχι της αντίπαλης ομάδας.

Μάλιστα, αναδεικνύουν και το ενδεχόμενο, ο 29χρονος να τραυματίστηκε κατά λάθος από οπαδό της ΑΕΚ, ενώ αφήνουν αιχμές για την αντιμετώπισή τους από τις ελληνικές αρχές. Κατά πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι ισχυρίζονται ότι επτά εξ αυτών μαχαιρώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν από φωτοβολίδα, αλλά δεν τους παρασχέθηκε καμία βοήθεια και η αστυνομία δε θέλησε να καταγράψει τους τραυματισμούς τους.

Επικριτικά εμφανίζονται οι χούλιγκανς του τάγματος εφόδου και απέναντι στην κροατική πρεσβεία στην Αθήνα, που όμως τους διαψεύδει. Εκείνοι, σύμφωνα με το RTL, υποστηρίζουν ότι δεν έχουν λάβει καμία βοήθεια, τουναντίον τους έκλεισαν το τηλέφωνο, όταν αναζήτησαν ευήκοα ώτα, η πρεσβεία πάντως χαρακτηρίζει «λανθασμένους» τους εν λόγω ισχυρισμούς και απαντάει ότι δέχθηκε μόνο ένα τηλεφώνημα, από τον Κροάτη που νοσηλεύτηκε στον Ερυθρό Σταυρό και ότι σήμερα είναι προγραμματισμένο να επισκεφθεί τους κατηγορούμενους.

Κατά τα κροατικά ΜΜΕ, ο αρχικός σχεδιασμός των νεοναζί οπαδών, από την Κυριακή 6 Αυγούστου, προέβλεπε την επιστροφή τους στη χώρα τους, το απόγευμα της Τετάρτης ή στη διάρκεια της Πέμπτης.

Την ίδια ώρα, ρεπόρτερ κροατικής εφημερίδας που βρίσκονταν στην Αθήνα, δηλώνουν ότι κατέγραψαν σε βίντεο κυνηγητό μεταξύ αστυνομικών και οπαδών της ΑΕΚ έξω και γύρω από το γήπεδο της «Αγιά Σοφιάς». Περιγράφουν μάλιστα περίπου 20 δίκυκλα με δύο επιβαίνοντες το καθένα, να τρέχουν μαρσάροντας, κορνάροντας και χτυπώντας άλλα οχήματα, με την ΕΛ.ΑΣ. ξοπίσω τους και τους πρώτους να διασπώνται και να αλλάζουν κατευθύνσεις, καθώς και τη σύλληψη δύο εξ αυτών, στους οποίους πέρασαν χειροπέδες.

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ