close search results icon

Τι θα γίνει στα σχολεία με τον καύσωνα; Σκέψεις για κλείσιμο;

Όπως είναι γνωστό την Παρασκευή 14 Ιουνίου, θα χτυπήσει το τελευταίο κουδούνι.

Με πολύ υψηλές θερμοκρασίες ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα, η εβδομάδα αφού τοπικά ο υδράργυρος φτάνει τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Το κύμα καύσωνα θα συνεχίσει με μεγαλύτερη ένταση την προέλαση του στη χώρα μας από αύριο, Τρίτη 11 Ιουνίου, και θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή 14 Ιουνίου με την δυσκολότερη μέρα όλων να αναμένεται να είναι η Πέμπτη 13 Ιουνίου με τη χώρα δίχως υπερβολή να θυμίζει καμίνι λόγω θερμοκρασιών.

Όπως είναι γνωστό την Παρασκευή 14 Ιουνίου, θα χτυπήσει το τελευταίο κουδούνι της τρέχουσας σχολικής χρονιάς για τους μικρούς μαθητές και τις μικρές μαθήτριες των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων της επικράτειας.

Ως γνωστόν, η συντριπτική πλειονότητα των δημοσίων σχολείων δεν έχουν κλιματιστικά στις σχολικές αίθουσες, ούτε εξωτερικά σκίαστρα (τέντες), με αποτέλεσμα σε συνθήκες καύσωνα στο εσωτερικό τους να αναπτύσσονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Και πολλοί γονείς αναρωτιούνται: Σε περίπτωση που την εβδομάδα που μας έρχεται οι θερμοκρασίες πράγματι ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς όπως μαθαίνουμε από τους μετεωρολόγους, οι συνθήκες στις αίθουσες που θα γράφουν οι μαθητές εξετάσεις θα είναι κατάλληλες;

Η απόφαση για γενικό κλείσιμο των σχολείων λαμβάνεται από το Υπουργείο Παιδείας όμως σε τοπικό επίπεδο την αρμοδιότητα για το κλείσιμο σχολείων έχουν εξ ολοκλήρου οι Δήμοι εξετάζοντας τις εκάστοτε καιρικές συνθήκες και έχοντας λάβει τις απαραίτητες συστάσεις σε συζήτηση πάντα με την Περιφέρεια.

Γονείς πάντως ζητούν να σημάνει νωρίτερα το τέλος της σχολικής χρονιάς στα Δημοτικά σχολεία και τα Νηπιαγωγεία που έτσι και αλλιώς κλείνουν την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι του 2021 η έλευση ενός κύματος καύσωνα με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες και υψηλά επίπεδα υγρασίας οδήγησε πολλούς Δήμους στην απόφαση διακοπής λειτουργίας των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία-Δημοτικά) λόγω καιρικών φαινομένων

Κραυγή αγωνίας γονέων για τις Εξετάσεις

Το alfavita.gr λαμβάνει τις τελευταίες μέρες επιστολές από γονείς και εκπαιδευτικούς που δικαιολογημένα ζητούν, λόγω του καύσωνα, ειδική πρόβλεψη για τους μαθητές που δίνουν πανελλήνιες 2024 αλλά και ενδοσχολικές εξετάσεις αλλά και για τους εκπαιδευτικούς με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Για τις συνθήκες με τις οποίες θα εξεταστούν οι υποψήφιοι μαθητές στις Πανελλαδικές εξετάσεις, μέσα στο νέο κύμα καύσωνα, έστειλαν επιστολή οι γονείς του Δήμου Πετρούπολης προς το υπουργείο Παιδείας, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τις διευθύνσεις των εξεταστικών κέντρων 1ου,2ου,3ου, 4ου και 5ου ΓΕΛ και 1ου ΕΠΑΛ και δύο αντιδημάρχους.

«Θα πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι τα παιδιά θα εξεταστούν κάτω από ανθρώπινες συνθήκες και όχι σε τάξεις που βράζουν» τονίζουν οι γονείς και καλούν τους Συλλόγους Γονέων να εξετάσουν την κατάσταση και αν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες να τους ενημερώσουν άμεσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ