Το 15o Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού εγκαινίασε ο ΥφΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης
Το 15ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας εγκαινίασε χθες, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Στις δυνατότητες του ελληνικού μελιού αλλά και στις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός στην τοποθέτηση του κατά την έναρξη του Φεστιβάλ, επισημαίνοντας ότι το ελληνικό μέλι, είναι παγκοσμίως ξακουστό για την εξαιρετική του ποιότητα, το μοναδικό του άρωμα και την πλούσια γεύση του, ενώ τα προϊόντα σας είναι ταυτισμένα με την ποιότητα και διαφημίζουν με τον καλύτερο τρόπο την Ελλάδα στο εξωτερικό.
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τόνισε ότι, οι προτεραιότητες του ΥΠΑΑΤ για τον τομέα της μελισσοκομίας είναι η ενίσχυση της οικονομικής αποδοτικότητας των μελισσοκομικών εκμεταλλεύσεων της Χώρας και η παραγωγή ανταγωνιστικών μελισσοκομικών προϊόντων. Σε αυτήν την κατεύθυνση, το 2022 για πρώτη φορά εκδόθηκε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και στους μελισσοκόμους προκειμένου να συμμετάσχουν στο «Μέτρο 11 βιολογική γεωργία». Παράλληλα, μετά από αίτημα στην ΕΕ η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ πέτυχε την προσθήκη της μελισσοκομίας στους επιδοτούμενους κλάδους, ξεπερνώντας το ζήτημα της στρεμματικής προϋπόθεσης. Επιπλέον τόνισε ότι, ο τομέας της μελισσοκομίας εντάσσεται στο εγκεκριμένο Στρατηγικό Σχέδιο για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΣΣ ΚΑΠ) 2023 – 2027, μέσω του οποίου ενισχύεται με σειρά συγχρηματοδοτούμενων τομεακών Παρεμβάσεων, με συνολικό προϋπολογισμό για τα έτη 2023 έως και 2027 ανέρχεται σε 61.626.450€
Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, ο κ. Σταμενίτης σημείωσε ότι πράγματι οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης, το αυξημένο κόστος παραγωγής και οι παράνομες ελληνοποιήσεις συγκροτούν ένα δύσκολο περιβάλλον για το μέλλον της μελισσοκομίας και τους παραγωγούς. Για την αντιμετώπιση των ζητημάτων, όπως τόνισε ο Υφυπουργός, η ελληνική κυβέρνηση και το ΥΠΑΑΤ ειδικότερα, υπό τον Υπουργό κ. Τσιάρα, εφαρμόζουν ένα ολοκληρωμένο πλέγμα δράσεων που περιλαμβάνει την εντατικοποίηση των ελέγχων, την πλήρη ψηφιοποίηση του κλάδου της μελισσοκομίας, μέτρα ενίσχυσης στις περιοχές που επλήγησαν από πυρκαγιές και πλημμύρες, καθώς και προγράμματα κατάρτισης και εκπαίδευσης των νέων επαγγελματιών μελισσοκόμων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Κρύα Βρύση: Απτόητοι με τα "Κόλιντα" να..."βαράνε" χορό και φωτιά (video)
23 Δεκεμβρίου 2024 -
Γιαννιτσά: "Χρόνια Πολλά" με...Ολυμπιακό άρωμα
23 Δεκεμβρίου 2024
ΣΧΟΛΙΑ