close search results icon

Το ροδάκινο σε αλμυρές καλοκαιρινές συνταγές

Το ροδάκινο σε αλμυρές καλοκαιρινές συνταγές

Ποιος είπε ότι τα ροδάκινα ταιριάζουν μόνο σε γλυκιές συνταγές; Στην πραγματικότητα δίνουν εκπληκτική γεύση στις πράσινες σαλάτες, δημιουργούν έναν ακαταμάχητο ορεκτικό σε συνδυασμό με αλμυρά τυριά ενώ ψημένα, γίνονται ιδανικό συνοδευτικό για το κοτόπουλο. 

Ψητά ροδάκινα με κατσικίσιο τυρί

Υλικά
5 ώριμα ροδάκινα
1 κομμάτι κατσικίσιο τυρί κορμός
λίγο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
μαύρο πιπέρι
Για το σιρόπι
100 ml λευκό ξηρό κρασί
250 γρ. ζάχαρη
250 ml νερό
λίγα φύλλα αρμπαρόριζας
λίγα φύλλα αρμπαρόριζας 10 κόκκους πιπεριού


Διαδικασία
Βήμα 1
Σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη
 το νερό, το κρασί, την αρμπαρόριζα και το πιπέρι και σιγομαγειρεύουμε για 5΄ από τη στιγμή που θα πάρουν βράση.

Βήμα 2
Στη συνέχεια, εκτός φωτιάς προσθέτουμε τα ροδάκινα κομμένα στη μέση και το αφήνουμε στην άκρη για μερικές ώρες να απορροφήσουν τα αρώματα.

Βήμα 3
Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το κατσικίσιο τυρί μέχρι να γίνει κρέμα και πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο και φρέσκο πιπέρι. Ψήνουμε τα ροδάκινα κατευθείαν από το σιρόπι στο γκριλ για να καραμελώσουν, και από τις δύο πλευρές. Σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με το κατσικίσιο τυρί.

Styling: Elena Jeffrey- Food Styling: Μ. Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M.

Σαλάτα με ντοματίνια, κολοκυθόσπορο και κρητική μυζήθρα

salata-ntomatinia-kolokythosporos-anoigma-1.webp

Υλικά
Για 1 σαλάτα
200 γρ. ντοματίνια κατά προτίμηση βιολογικά
1 ροδάκινο κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κουτ. σούπας βασιλικό κομμένο σε πολύ λεπτές λωρίδες
ανθός αλατιού
1 κουτ. σούπας κολοκυθόσπορο, καβουρδισμένο
60 γρ. κρητική μυζήθρα
φυλλαράκια γλιστρίδας
ε.π. ελαιόλαδο
ξύσμα από ένα ακέρωτο λεμόνι


Διαδικασία
Βήμα 1
Σε τηγάνι χωρίς λάδι καψαλίζουμε τις φέτες από το ροδάκινο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Βήμα 2
Πλάθουμε την μυζήθρα σε μικρά μπαλάκια. Σε ημίβαθο πιάτο τοποθετούμε τις τομάτες, το ροδάκινο και την μυζήθρα.

Βήμα 3
Στην συνέχεια ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε και βάζουμε παντού το ξύσμα. Τελειώνουμε με τον βασιλικό και την γλιστρίδα.

Φωτογραφία: Νίκος Κουκλάκης


cantina.protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ