close search results icon

Το σενάριο (τρόμου) να βρεθεί ο Κασσελάκης στην τρίτη θέση…

Το σενάριο (τρόμου) να βρεθεί ο Κασσελάκης στην τρίτη θέση…

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Prorata προκάλεσαν θόρυβο και φασαρία στο πολιτικό και μιντιακό σκηνικό. Όχι άδικα, όχι απρόσμενα.

Η εταιρεία ενσωματώνει στην πρόβλεψή της μια ανάλυση που… τρομάζει, αλλά δεν απέχει πολύ από την προοπτική να γίνει ζώσα πραγματικότητα.

Η Νέα Δημοκρατία να πλησιάσει το 40%, εκμεταλλευόμενη μια μεγάλη αποχή που δεν θα προέρχεται κυρίως από τη δική της κοινωνική βάση, που ως παραδοσιακή και συντηρητική θα φτάσει και πάλι πιθανότατα στην κάλπη. Ακόμη κι αν υποστεί πρόσθετη συρρίκνωση, με νέα και μεγάλη απώλεια ψήφων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ να μην φέρει στην κάλπη το απολιτίκ κοινό στο οποίο απευθύνεται ο Στέφανος Κασσελάκης, και το οποίο παραδοσιακά απέχει από τις εκλογικές διαδικασίες και προσεγγίζει με… πλαδαρότητα την ευθύνη του πολίτη να συμμετέχει στην εμβάθυνση της Δημοκρατίας, και ένα μέρος των δικών του παραδοσιακών ψηφοφόρων να απέχουν.

Το ΠΑΣΟΚ, να συσπειρώσει την τελευταία στιγμή τους “παπανδρεϊκούς”, και μπροστά στον κίνδυνο της πολιτικής εξαφάνισης, να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση από τον ΣΥΡΙΖΑ, και έτσι να οδηγήσει σε πολιτική εξαφάνιση το κόμμα που τους… έκλεψε τη συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του, την εποχή των Μνημονίων.

Οι αντιδράσεις προήλθαν πρωτίστως από τους υποστηρικτές-χειροκροτητές του Στέφανου Κασσελάκη. Ίσως επειδή καταλαβαίνουν ότι μια τρίτη θέση του σημερινού προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, θα συνεπάγεται εξελίξεις… τρόμου στο εσωτερικό του κόμματος.

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

ysterografa.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ