close search results icon

Τομεακή Οργάνωση ΚΚΕ Πέλλας για την ομιλία Μητσοτάκη στα Γιαννιτσά: Δήθεν δόθηκαν 400 εκ. στους αγρότες"

"Δεν βρήκε να πει κουβέντα για τις συνθήκες που δουλεύουν χιλιάδες εργαζόμενοι στα εργοστάσια και τις μεγάλες επιχειρήσεις της περιοχής", τονίζει η οργάνωση. 

Σχόλιο της Τ.Ε. Πέλλας του ΚΚΕ για την επίσκεψη του πρωθυπουργού.

Αποτελεί πρόκληση για το λαό της περιοχής η ομιλία του πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στην Πέλλα.

Γιατί δεν βρήκε να πει κουβέντα για τις συνθήκες που δουλεύουν χιλιάδες εργαζόμενοι στα εργοστάσια και τις μεγάλες επιχειρήσεις της περιοχής με τα τσακισμένα μεροκάματα, τις ελαστικές μορφές εργασίας, την εποχικότητα και τις απολύσεις, ενώ ταυτόχρονα πολλές από αυτές συγκαταλέγονται στις 50 πιο κερδοφόρες πανελλαδικά στον κλάδο των τροφίμων.

Γιατί δεν ανέφερε τίποτα για τα αιτήματα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος για αφορολόγητο πετρέλαιο, για πλαφόν 7 λεπτά/Kwh, την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών, την κατάργηση του ΦΠΑ στα γεωργικά εφόδια και τις ζωοτροφές. Αντίθετα πανηγύριζε για τα 400 εκατομμύρια που δήθεν δόθηκαν στους αγρότες, την ίδια στιγμή που οι αγροτοπαραγωγοί της περιοχής που χτυπήθηκαν και φέτος από τα φυσικά φαινόμενα (ακαρπία στα ροδάκινα και βερίκοκα, χαλάζια σκάσιμο στα κεράσια, επανασπορές σε βαμβάκια και καλαμπόκια κλπ), έχουν την αγωνία τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνησή ώστε τελικά ο ΕΛΓΑ να καλύψει στο 100% τη ζημία τους. Άλλωστε τη νέα ΚΑΠ την ψήφιζαν από κοινού οι ευρωβουλευτές της ΝΔ μαζί με αυτούς του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και του Βελόπουλου.

Γιατί την ίδια ώρα που ζητούσε αέρα στα πανιά του για να «τρέξει» τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις της δεύτερης τετραετίας της κυβέρνησης της ΝΔ, τα νοσοκομεία, η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, τα σχολεία, συνολικότερα οι υποδομές στην Π.Ε. Πέλλας φυτοζωούν.

Ως εδώ! Καλούμε το λαό της περιοχής να κοιτάξει μπροστά!Στο μέλλον που έχουν ετοιμάσει άλλοι γι' αυτόν, αλλά και σε αυτό που μπορεί να φτιάξει ο ίδιος για τον εαυτό του. Ήρθε η ώρα να απορρίψει μαζικά όσα ήδη έχουν προδιαγράψει για την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών, να καταδικάσει τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της Ε.Ε., να οργανώσει τον αγώνα του και να ενισχύσει μαζικά το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για την ευρωβουλή.

*(κεντρική φώτο: pellanews.gr - ΠΑΥΛΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ