Δεν σταματούν οι εισροές μεταναστών | PellaNews

Δεν σταματούν οι εισροές μεταναστών

Δεν σταματούν οι μεταναστευτικές ροές, για το λογο αυτό η ομάδα δημοτών Σκύδρας βρίσκεται σε επιφυλακή και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, καθώς μπορεί το θέμα του πρώην στρατοπέδου να έχει παγώσει προς το παρόν όμως δεν ξέρουμε τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες. 

Στη διάσωση και περισυλλογή 86 μεταναστών και προσφύγων, σε δύο διαφορετικά περιστατικά που σημειώθηκαν στις θαλάσσιες περιοχές της Αλεξανδρούπολης και της Λέσβου, προχώρησε το τελευταίο 24ωρο το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή. Ειδικότερα, 37 άτομα διασώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη και 49 στη Λέσβο.

Επίσης, το ίδιο διάστημα 157 μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάστηκαν από λέμβους σε πέντε διαφορετικά περιστατικά που σημειώθηκαν σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Συγκεκριμένα 60 μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάστηκαν στη Λέσβο, 38 στη Χίο, 36 στο Φαρμακονήσι, 2 στην Καλόλυμνο και 21 άτομα στην Κω.

Η ελληνική κυβέρνηση προχωρώντας σε περαιτέρω ενίσχυση προφύλαξης των συνόρων, επέκτεινε τα συρματοπλέγματα στην περιοχή των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο, όπου και ξεκίνησα μεικτές περιπολίες Αστυνομίας – Στρατού

Για το λόγο αυτό διοργανώθηκε και στη Σκύδρα η διάλεξη του καθηγητή Νίκου Λυγερου προκειμένου ο καταξιωμένος καθηγητής να παρουσιάσει το στρατηγικό του σχέδιο.