Στο Δημοτικό Σχολείο Πέλλας ο Τάσος Τσίου: «να είσαι πάντα νικητής και πρωταγωνιστής της ζωής» | PellaNews

Στο Δημοτικό Σχολείο Πέλλας ο Τάσος Τσίου: «να είσαι πάντα νικητής και πρωταγωνιστής της ζωής»

Στα πλαίσια της ημέρας ατόμων με αναπηρία, ο κ. Τσίου Αναστάσιος παραβρέθηκε στο Δημοτικό Σχολείο της Πέλλας μετά από πρόσκληση για να μιλήσει για τη "διαφορετικότητα".

Για άλλη μια χρονιά ο Σκυδραίος Ολυμπιονίκης είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με μαθητές και μαθήτριες και να τους μεταλαμπαδεύσει τα ιδανικά του αθλητισμού, της προσπάθειας και της αγάπης για τη ζωή. 

Όπως δήλωσε στο pellanews.gr ο κ. Τσίου νιώθει το ίδιο συγκινημένος κάθε φορά που επισκέπτεται ένα σχολείο κι έχει απέναντι του τα αθώα μάτια των μικρών παιδιών. «Κάθε φορά είναι διαφορετικά, ζω καινούργιες στιγμές, νέες εμπειρίες και αληθινά συναισθήματα στα πρόσωπα των μικρών παιδιών. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την ψυχή μου τους δασκάλους του δημοτικού σχολείου Πέλλας για την τιμή που μου έκαναν και την ευκαιρία που μου έδωσαν να βρεθώ δίπλα στα παιδιά» σημείωσε. 

Με τον Σκυδραίο Γυμναστή Γιώργο Τυριακίδη
Συγκίνησαν τα λόγια της κάρτας τον κ. Τσίου

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου.

Η επιλογή της ημερομηνίας αυτής συνδέεται με την υιοθέτηση από το διεθνή οργανισμό στις 3 Δεκεμβρίου 1982 του προγράμματος δράσης για τα ΑΜΕΑ, το οποίο οδήγησε στην υπογραφή της διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στις 30 Μαρτίου 2007 (Η Κύπρος την κύρωσε το 2011 και η Ελλάδα το 2012).

Η Ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Σύμφωνα με στοιχεία τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), περί το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού (περί το 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι) πάσχουν από κάποιας μορφής αναπηρία. Πρόκειται για την μεγαλύτερη μειονότητα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.