close search results icon

Τούρκος ιστορικός: Η Αγία Σοφία δεν κάνει για ναμάζι

Δηλώσεις του Τούρκου καθηγητή σε κανάλι στο YouTube προκάλεσαν αίσθηση στην Τουρκία.

«Είναι ένα φρικτό κτίριο για ναμάζι (μουσουλμανική προσευχή) η Αγία Σοφία. Η ετήσια χωρητικότητα αυτού του κτιρίου είναι 20-30 χιλιάδες άτομα. Τρία εκατομμύρια άνθρωποι δεν μπορούν να εισέλθουν εδώ. Γιατί πρέπει όλοι να κάνουν ναμάζι στην Αγία Σοφία;», δήλωσε ο διάσημος Τούρκος ιστορικός Ιλμπέρ Ορτάϊλι.

Οι δηλώσεις του Τούρκου καθηγητή σε κανάλι στο YouTube προκάλεσαν αίσθηση στην Τουρκία.

«Κάποιοι λένε ‘Ας φτιάξουμε τουαλέτες στην Αγία Σοφία’. Ας σε τιμωρήσει ο Θεός. Δεν μπορεί να μπαίνουν τόσοι άνθρωποι εδώ μέσα, 3 εκατομμύρια για προσευχή, 3 εκατομμύρια τουρίστες, αδελφέ αυτό δεν γίνεται. Η προσευχή μπορεί να γίνει στο Μπλε Τζαμί. Είναι ένα φρικτό κτίριο για ναμάζι. Κανένας σοβαρός μουσουλμάνος δεν μπορεί να μπαίμει και μα ξαπλώνει κάτω, να προσεύχεται εκεί 5 φορές την ημέρα», είπε ο γνωστός Τούρκος ιστορικός, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου.

Ο Ιλμέρ Ορτάϊλι συνέχισε λέγοντας:

«Ανοίξτε το Μπλε Τζαμί... Αυτό το μέρος (η Αγία Σοφία) δεν είναι για εσάς, ας μείνει κλειστό. Η ετήσια χωρητικότητα αυτού του χώρου είναι 20-30 χιλιάδες άτομα. Αρχηγοί κρατών, κληρικοί, φοιτητές... Τι δουλειά έχουν; Γιατί όλοι πρέπει να κάνουν ναμάζι στην Αγία Σοφία

πηγή: ant1news.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ