close search results icon

Τραγανά churros στο Πι και Φι

Τραγανά churros στο Πι και Φι

Ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό που σερβίρεται με ζάχαρη και κανέλα ή σοκολάτα.

Υλικά

220 ml γάλα

100 γρ. αγελαδινό βούτυρο 82%

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα ζάχαρη

170 γρ. αλεύρι γ.ό.χ

3 αυγά

ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

250 γρ. ζάχαρη

5 γρ. κανέλα

κουβερτούρα λιωμένη


Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη.

Βήμα 2

Εκτός φωτιάς προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το επιστρέφουμε σε μέτρια φωτιά. Μαγειρεύουμε για περίπου 3΄- 4΄ ανακατεύοντας διαρκώς.

Βήμα 3

Αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και με το εξάρτημα σύρμα ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να κρυώσει. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά χτυπώντας με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να τα απορροφήσει.

Βήμα 4

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με κατσαρή μύτη No 10, κόβουμε ζύμη με ψαλίδι ανά 6 εκ. περίπου και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Με μια τρυπητή κουτάλα τα μεταφέρουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.

Βήμα 5

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και την κανέλα, πασπαλίζουμε τα churros και τα σερβίρουμε με λιωμένη τη σοκολάτα πλάι.

Tip: Θυμίζουν λουκουμάδες. Στην Ισπανία συνηθίζουν να τα τρώνε νωρίς το πρωί, στις τσουρερίας (churrerías), παρέα με ζεστή πυχτή σοκολά ενώ στο Μεξικό τα σερβίρουν με κανελοζάχαρη!

Συνταγές: Σπύρος Πεδιαδιτάκης

Styling—Τζαννής Σιφναίος

Food styling: Μάκης Γεωργιάδης

Φωτογραφία: Lambros Mentzos Photography

cantina.protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ