close search results icon

Τρίκαλα: 89χρονος τερμάτισε στον ημιμαραθώνιο των 21 χλμ. -«Τρέχω γύρω στα 35-40 χρόνια»

Τρίκαλα: 89χρονος τερμάτισε στον ημιμαραθώνιο των 21 χλμ. -«Τρέχω γύρω στα 35-40 χρόνια»


Ενας 89χρονος έλαβε μέρος στον ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα-Τρίκαλα και κατάφερε να τερματίσει διανύοντας μάλιστα τα 21χλμ της διαδρομής σε εξαιρετικό χρόνο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το trikalaola.gr, o κόσμος τον περίμενε με χαρά να τον δει να τερματίζει και να τον χειροκροτήσει, ενώ τον συνόδευαν μέχρι τον τερματισμό τα περιπολικά και οι μηχανές της Αστυνομίας και τα ασθενοφόρα με αναμμένους φάρους και σειρήνες.

«Τον αθλητισμό τον αγάπησα από μικρός», λέει ο 89χρονος δρομέας

O Γιώργος Θέμελης μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, σχετικά με την διαδρομή των 21 χλμ. που διένυσε αλλά και για την πορεία του στις μεγάλες αποστάσεις, καθώς ο 89χρονος έχει συμμετάσχει σε πολλούς μαραθώνιους στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

Σε ερώτηση για το πιο είναι το μυστικό του και διατηρείται τόσο ακμαίος, o κ. Θέμελης τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει θέληση και όλα μπορούν να γίνουν. «Τον αθλητισμό τον αγάπησα από μικρός. Γύρω στα 35-40 χρόνια τρέχω», ανέφερε ο 89χρονος και συνέχισε: «Τα 21 χλμ. είναι δύσκολα, αλλά πιο δύσκολα είναι τα 42 χιλιόμετρα».

Στην συνέχεια είπε ότι έχει τρέξει 17 φορές τον Μαραθώνιο της Αθήνας τα 42 χιλιόμετρα ενώ τόνισε ότι προσπαθεί να διατηρεί έναν σταθερό ρυθμό γύρω στα 6-7 χλμ/ω, δηλαδή γύρω στα 8,5-9 λεπτά το χιλιόμετρο. Παράλληλα ο κ. Θεμελής ανέφερε ότι δεν κάπνισε ποτέ, δεν έπινε αλκοόλ και πρόσεχε πολύ την διατροφή του.

trikalaola.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ