close search results icon

"Τριπλό χτύπημα" από χαλάζι στην Πέλλα - "Άγρια" εμφάνιση και στο Μανιάκι Αμυνταίου

Ποια μέρη εμφάνισαν την "λευκή κατάρα" των αγροτών. 

Αυτό το χρονικό διάστημα, το "γύρισμα" του καιρού από την ζέστη και την ηλιοφάνεια στις βροχές θα είναι συνεχείς, όπως προβλέπουν μετεωρολόγοι, οι οποίοι προβαίνουν σε συνεχείς ανακοινώσεις. 

Ανησυχία επικρατεί περισσότερο στις αγροτικές περιοχές, όπως και στην Πέλλα. Στο γεωγραφικό πεδίο του Νομού, σύμφωνα με αναφορές στα σόσιαλ μίντια, χαλάζι υπήρξε στους Σαρακηνούς Αλμωπίας, την Κερασιά Έδεσσας και σε μικρότερο βαθμό στο Μαυροβούνι Σκύδρας. Χαλάζι όμως και μάλιστα δυνατό, είδε και η Δυτική Μακεδονία, με σημείο αναφοράς πληροφόρησης από το Μανιάκι Αμυνταίου. 

Χαλάζι και μάλιστα "χοντρό" έπεσε και στο Νεοχώρι Αλμωπίας. 

Σαφώς, θα γίνει ένας πρώτος "απολογισμός" για το αν έγινε και τη ζημία ακριβώς, ενώ σίγουρα θα καταγραφούν κι άλλες περιοχές που μπορεί να εμφανίστηκε χαλαζόπτωση. 

Το ερώτημα που επικρατεί από πλευράς αγροτών συνάμα είναι αν έγινε κάτι με την αντιχαλαζική προστασία, ερώτημα που μπορεί να απαντήσει η Αντιπεριφέρεια Π.Ε. Πέλλας, που γνωρίζει τι συμβαίνει βάση του προγραμματισμού που υπάρχει, ενώ έχει τη δυνατότητα να έχει επαφές με αρμόδιους φορείς επί του θέματος. 

Αναμένουμε να δούμε τι θα καταγραφεί, σε όλα τα "μέτωπα". 

Π.Ν. Παπαδόπουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ