Τσικνίζουμε στο σπίτι- Πανσέτες ψητές και ψητές πατάτες με γιαούρτι – πάπρικα
Πανσέτες ψητές και ψητές πατάτες με γιαούρτι – πάπρικα
Υλικά
Για τις πανσέτες
1,5 κιλό χοιρινή πανσέτα, κομμένη σε λεπτές φέτες
4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα ντιζόν
2 κουτ. σούπας λευκό μπαλσάμικο
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 κουτ. σούπας μέλι
λίγα κλαδάκια θυμάρι, ψιλοκομμένα
1 κλαδάκι δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
1 πρέζα ρίγανη ξερή
Για τις πατάτες
10 μικρές πατάτες ίδιου μεγέθους
λίγο γιαούρτι στραγγιστό
λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
λίγη πάπρικα
ανθό αλατιού, μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Πανσέτες: Μαρινάρουμε τις πανσέτες σε ένα σκεύος με τα υλικά που έχουμε χτυπήσει καλά. Καλύπτουμε με μεμβράνη και τις βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες. Τις βγάζουμε από το ψυγείο, τις αφαιρούμε από τη μαρινάδα και τις ψήνουμε σε καυτή λαδωμένη σχάρα σε κάρβουνα για 3-4′ από την κάθε πλευρά ή σε σχαροτήγανο για 10′.
Πατάτες: Τυλίγουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στα κάρβουνα ή στον φούρνο στους 180° C για περίπου 1 ώρα.
Τις χαράζουμε στη μέση, αλατίζουμε και τις γεμίζουμε με γιαούρτι, μαϊντανό και πάπρικα. Σερβίρουμε με τις πανσέτες. Σ.Ε.
olivemagazine.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Κατεδάφιση Δημοτικού κτηρίου στην Αριδαία
22 Νοεμβρίου 2024 -
Απίστευτη ταλαιπωρία για την εθνική
22 Νοεμβρίου 2024
ΣΧΟΛΙΑ