close search results icon

Τσικνοπέμπτη-Οδηγίες για ασφαλές ψήσιμο στην ψησταριά

Τσικνοπέμπτη-Οδηγίες για ασφαλές ψήσιμο στην ψησταριά

Η Τσικνοπέμπτη γιορτάζεται την Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας των Αποκριών, της λεγόμενης Κρεατινής. Η ημέρα συνοδεύεται από παραδοσιακές παρασκευές κρεάτων στις ψησταριές, καθώς η Τετάρτη και η Παρασκευή είναι ημέρες νηστείας.

Για να απολαύσουμε την Τσικνοπέμπτη με ασφάλεια ακολουθούμε τις παρακάτω οδηγίες του ΕΦΕΤ:

ü Αποψύχουμε καλά τα κατεψυγμένα τρόφιμα πριν τα ψήσουμε

ü Βεβαιωνόμαστε ότι το φαγητό είναι καλοψημένο

ü Γυρίζουμε το τρόφιμο συχνά για να ψηθεί ομοιόμορφα

ü Βεβαιωνόμαστε ότι το κρέας έχει ψηθεί στο εσωτερικό του

ü Καμένο δεν σημαίνει καλοψημένο

ü Ακόμη κι αν το κρέας είναι καμένο εξωτερικά, μπορεί να μην είναι καλά ψημένο από μέσα.

ü Γι’ αυτό ψήνουμε, πάντα, ομοιόμορφα, σε σταθερή θερμοκρασία.

Μπορείτε πάντα να επικοινωνείτε με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, υποβάλλοντας ερωτήματα, αναφορές ή καταγγελίες, στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας:

On line φόρμα υποβολής καταγγελίας: https://eeke.gr/epikinonia/kataggelies/

e-mail: info@eeke.gr

Τel :210-8817730

Web: www.eeke.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ