close search results icon

Χαλκιδική: Βαρύ το κλίμα στο τρισάγιο στη μνήμη του 19χρονου Γιάννη

Στον εισαγγελέα τη Δευτέρα ο πατέρας του. 

Βαρύ το κλίμα στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής, όπου τελέστηκε τρισάγιο στο μοιραίο λούνα παρκ στη μνήμη του αδικοχαμένου Γιάννη. Παρών ήταν ο πατέρας του και πολλοί κάτοικοι της περιοχής, με λουλούδια και κεράκια στα χέρια. Σύμφωνα με το OPEN, οι κάτοικοι γνώριζαν ότι τα μηχανήματα ήταν παλιά, αλλά δεν μπορούσαν να φανταστούν το μέγεθος της καταστροφής. Επίσης, έλεγαν ότι ήταν κοινό μυστικό στην περιοχή ότι ο 58χρονος ιδιοκτήτης του λούνα παρκ δεν είχε άδεια λειτουργίας, όμως κανείς δεν μπορούσε να κάνει οτιδήποτε. Όσον αφορά στην καταλληλότητα των μηχανημάτων έλεγαν ήταν ένα λούνα παρκ που λειτουργούσε με παράνομη ηλεκτροδότηση, αλλά και με ακατάλληλα μηχανήματα.

Υπεύθυνες δηλώσεις όχι πιστοποιητικά

Από την πλευρά του ο πατέρας του αδικοχαμένου Γιάννη έδειξε στους δημοσιογράφους τις υπεύθυνες δηλώσεις που κατέθεσε ο δικηγόρος του 58χρονου με την υπογραφή ενός μηχανολόγου- μηχανικού. Ήταν απλές δηλώσεις κι όχι πιστοποιήσεις ISO που θα έπρεπε να έχουν τέτοια μηχανήματα, ωστόσο υπέγραφε ο μηχανολόγος ο οποίος είναι της εταιρείας πιστοποιήσεων. Το Open προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του, όμως εκείνος το μόνο που απάντησε είναι ότι δεν έχει να κάνει κάποια δήλωση και ό,τι έχει να πει θα το πει στον εισαγγελέα.

Όπως αναφέρει το Open, o πατέρας του Γιάννη θα βρεθεί τη Δευτέρα (26/8) στον εισαγγελέα για να καταθέσει έγγραφα που αποδεικνύουν τη σχέση του δήμου Κασσάνδρας με τον επιχειρηματία, αφού στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του ’21 του είχε γίνει απευθείας ανάθεση για να αναλάβει ένα πάρκο με φουσκωτά για λογαριασμό του δήμου.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο επιχειρηματίας είχε άμεση σχέση με την 77χρονη «Βασίλισσα των Λούνα Παρκ», που ήταν η ιδιοκτήτρια του πάρκου με τα παιχνίδια στο οποίο έχασε τη ζωή της το 2019 μια 14χρονη στον Αλμυρό Βόλου. «Αναλάμβαναν μαζί λούνα παρκ σε πανηγύρια και σε διάφορους δήμους, επίσης αντάλλασσαν αυτά τα μηχανήματα «θανάτου» από τη μια επιχείρηση στην άλλη. Όλα αυτά μέχρι και το 2018 αρχές 2019, οπότε και μάλωσαν διεκδικώντας μια “μπαλαρίνα”», αναφέρει το OPEN.

«Απευθείας αναθέσεις»

Σε δηλώσεις του, ο πατέρας του αδικοχαμένου Γιάννη είπε: «Έχω στα χέρια μου, πλέον, επίσημα με δημόσια έγγραφα τη σχέση του δήμου με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία, με απευθείας αναθέσεις του ’21 χωρίς να υπογράφει και χωρίς να περνάει με απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο. Υπάρχει σχέση δήμου και συγκεκριμένου επιχειρηματία τουλάχιστον τα τελευταία 4 χρόνια με απευθείας αναθέσεις και εντάλματα πληρωμών».

πηγή: enikos.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ