close search results icon

Ξενάγηση στον ιστορικό Σύλλογο Ποντίων Γιαννιτσών (βίντεο)

Ξενάγηση στον ιστορικό Σύλλογο Ποντίων Γιαννιτσών (βίντεο)

Με μεγάλη χαρά μας φιλοξένησε ο Σύλλογος Ποντίων Γιαννιτσών. Η κάμερα της pellanews.gr βρέθηκε στο κτήριο όπου έχουν φτιάξει τα μέλη με πολλή αγάπη και μεράκι. 

img-0095.JPG

Στον πρώτο όροφο θα συναντήσουμε την ιστορία του Πόντου. Παλιές φωτογραφίες από σχολεία, ανθρώπους αλλά και η καθημερινότητά τους, αποτυπώνεται με έναν εξαίσιο τρόπο στους τοίχους του Συλλόγου. Σίγουρα και δεν χρειάζεται να είσαι Πόντιος για να νιωσεις οτι ταξιδεύεις σε μία άλλη εποχή και αυτό σε βοηθάει ο τρόπος που είναι διαμορφωμένος ο χώρος, με αναπαραστάσεις των τότε χώρων του σπιτιού. 

Άξιο θαυμασμού είναι και τα αντικείμενα που έχουν φροντίσει με πολύ προσοχή τα παιδιά του συλλόγου. Μιλάμε φυσικά για εργαλεία και αντικείμενα καθημερινής χρήσης της τότε εποχής.

img-0118.JPG
img-0119.JPG
img-0120.JPG


Επίσης, κάτι ξεχωριστό που έχουν κάνει, είναι η δημιουργία τμήματος για την μάθηση της ποντιακής διαλέκτου. 

Στον δεύτερο όροφο, συναντάμε την σύγχρονη ιστορία του Συλλόγου. Εκεί είναι η αίθουσα που γίνονται οι πρόβες αλλά και ο χώρος που πραγματοποιούνται οι θεατρικες παραστάσεις.

Πρόεδρος του συλλόγου ο Δημήτριος Χανταβαρίδης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων η Σούζη Ζαρογουλίδου, Ταμείας η Δόξα Σπανίδου, Γραμματέας η Έφη Στεφανίδου, στα μαθήματα ποντιακής διαλέκτου ο Ιτζές Παύλος, χοροδιδάσκαλος η Σοφία Μανουσαρίδου, Υπεύθυνη χορευτικού η Δήμητρα Ξενίδου και Υπεύθυνος θεατρικής ομάδας ο Γιώργος Φωτιάδης.

img-0048-sRJzw.JPG
Αριστερά ο Αντιπρόεδρος Τουλγαρίδης Κωνσταντίνος. Δεξιά ο πρόεδρος Δημήτρης Χανταβαρίδης


Απολαύστε το βίντεο της ξενάγησης


 Μια αρχή για γνωριμία ήταν το βίντεο, μια συνέχεια ειναι τα Ακρίτεια που διοργανώνει ο Σύλλογος. 

screenshot-20240623-194414-viber.jpg


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ