Xόρτα τσιγαριαστά με πράσα

Ποικιλία από χόρτα εποχής και μυρωδικά μαγειρεύονται τόσο ώστε να αναδεικνύεται η φρεσκάδα τους. Αν βρείτε και άγρια χόρτα, τότε θα έχετε ένα φαγητό μοναδικής νοστιμιάς!
Υλικά
1 κιλό διάφορα χόρτα εποχής (αντίδια, άγρια ραδίκια, ζοχούς, σπανάκι, σέσκουλα)
1 μικρό ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
2 πράσα
1 μικρό ματσάκι μυρωδικά (καυκαλήθρες, μυρώνια, μάραθο)
100 ml ε. π. ελαιόλαδο
1 ½ κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας (ή 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες, στην εποχή τους)
100 ml νερό
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Καθαρίζουμε, πλένουμε τα χόρτα και τα χοντροκόβουμε με το χέρι. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα πράσα και σε ένα ξεχωριστό μπολ ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά.
Σε μια ευρύχωρη ρηχή κατσαρόλα ή τηγάνι, ζεσταίνουμε καλά το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τα πράσα για 2-3 λεπτά. Αραιώνουμε τον πελτέ ντομάτας στο νερό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε τα χόρτα και τα σοτάρουμε για 15 λεπτά.
Κατόπιν βάζουμε αλάτι, πιπέρι, τα μυρωδικά και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15-20 λεπτά και λίγο πριν αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά περιχύνουμε με το λεμόνι. Σερβίρουμε τα χόρτα με ζουμί από την κατσαρόλα και χυμό λεμονιού.
Tips
Προσθέστε μπόλικο μαύρο πιπέρι γιατί τους ταιριάζει πολύ.
olivemagazine.gr
ΣΧΟΛΙΑ