close search results icon

Χρονοδιάγραμμα και κριτήρια: τι προβλέπει η εισήγηση της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Για την κατάθεση της υποψηφιότητας απαιτούνται υπογραφές από 30 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Χρονοδιάγραμμα και κριτήρια: τι προβλέπει η εισήγηση της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Χωρίς εκπλήξεις η εισήγηση της γραμματέως του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Ράνιας Σβίγκου, εκ μέρους της Πολιτικής Γραμματείας, προς την Κεντρική Επιτροπή.

Ειδικότερα, σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα προβλέπει: το Έκτακτο Συνέδριο θα διεξαχθεί από την 1η ως την 3η Νοεμβρίου. Με αντικείμενο, την έγκριση των υποψηφιοτήτων αλλά και κειμένου πολιτικής απόφασης. Η εκλογή συνέδρων θα διεξαχθεί στις 19 και 20 Οκτωβρίου, με μέτρο αυτό που ίσχυσε και στο συνέδριο του Φεβρουαρίου, δηλαδή 1/40 επί των εγγεγραμμένων μελών. Διευκρινίζεται ότι τα μέλη της Κ.Ε., οι βουλευτές και ευρωβουλευτές που δεν είναι μέλη Κ.Ε., τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας, τα μέλη της εξελεγκτικής Επιτροπής και της επιτροπής δεοντολογίας συμμετέχουν ex officio ως αντιπρόσωποι.

Η εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής θα διεξαχθεί την Κυριακή 24 Νοεμβρίου και, εφόσον χρειαστεί, ο δεύτερος γύρος για την προεδρική εκλογή, θα γίνει την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου.

Η Π.Γ. εισηγείται προς την Κ.Ε. ότι η υποβολή υποψηφιότητας για την προεδρία του κόμματος πραγματοποιείται σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, τις διατάξεις του καταστατικού και τις αποφάσεις των συλλογικών του οργάνων.

Για την κατάθεση της υποψηφιότητας απαιτούνται υπογραφές από 30 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, οι οποίες θα κατατεθούν στην Πολιτική Γραμματεία μέχρι τις 24 Οκτωβρίου. Μέλη της Κεντρικής Επιτροπής μπορούν να υπογράψουν και για παραπάνω από έναν υποψηφίους.

Η Κ.Ε. θα συνεδριάσει εκ νέου στις 5 Οκτωβρίου με αντικείμενο τα προσυνεδριακά κείμενα. Η διαδικασία του προσυνεδριακού διαλόγου στις οργανώσεις θα ξεκινήσει μία ημέρα μετά.

Η προθεσμία εντός της οποίας πρέπει κάποιος/α να έχει γίνει μέλος για να έχει δικαίωμα ψήφου στις προσυνεδριακές διαδικασίες και το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι για την ανάδειξη αντιπροσώπων και την εκλογή ΚΕ είναι η 18η Οκτωβρίου.

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ