close search results icon

Σύσκεψη υπό τον ΥφΑΑΤ Διονύση Σταμενίτη για τις ισχυρές χαλαζοπτώσεις στον Νομό Πέλλας

Σύσκεψη υπό τον ΥφΑΑΤ Διονύση Σταμενίτη για τις ισχυρές χαλαζοπτώσεις στον Νομό Πέλλας

Με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε σήμερα, 05 Ιουλίου 2024, σύσκεψη υπό τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύση Σταμενίτη και τη συμμετοχή του Προέδρου του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζου, του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιου Στρατάκου, της Γενικής Διευθύντριας του ΕΛΓΑ, Χρυσούλα Γάσπαρη, του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Ασφαλίσεων, Σταύρου Καουκάκη και εκπροσώπου του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Βεροίας, Βασιλική Παπαδοπούλου, και την Υπεύθυνη του Μετεωρολογικού Κέντρου Εφαρμογών (ΚΕΜΕ) ΕΛΓΑ, Ελένη Χατζή.

Κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν η οργάνωση και ο προγραμματισμός των ενεργειών που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των συνεπειών των σφοδρών χαλαζοπτώσεων και θεομηνιών στις καλλιέργειες του Νομού Πέλλας, που εκδηλώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Σκοπός του συντονισμού είναι η γρήγορη καταγραφή του των ζημιών και ακολούθως η τάχιστη έκδοση των πορισμάτων.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε:

- Μέχρι τις 17 Ιουλίου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία δήλωσης ζημιάς.

- Ορισμός συνάντησης στις 19 Ιουλίου στην Αντιπεριφέρεια Πέλλας, ώστε να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της μακροσκοπικής εκτίμησης της ζημιάς.

- Η ενίσχυση του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Βεροίας με επιπλέον εποχικό προσωπικό, πέραν των 35 εποχικών που ήδη έχουν αναλάβει καθήκοντα. Το αίτημα της υπηρεσίας είναι για ακόμη 15 άτομα.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης ζήτησε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις, καθώς πρόκειται για εκτεταμένες καταστροφές που αγγίζουν το 100%. Παράλληλα, πρότεινε να γίνουν γενικές εκτιμήσεις ζημιάς ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

fb-img-1720175813423.jpg




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ